50 Milyon Dolarlık oteli İran altınlarıyla mı yaptı?

50 Milyon Dolarlık oteli İran altınlarıyla mı yaptı?

Polimeks İnşaat, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ‘lavabo’ olarak beyan ettiği ‘altın’ların yakalanması ile gündeme gelmişti. Şimdi de Eskişehir'de..

50 Milyon Dolarlık oteli İran altınlarıyla mı yaptı?
16px
24px
23.06.2014 15:17
ABONE OLgoogle
Polimeks tarafından inşa edilen Eskişehir Bademlik’teki Rixos Eskişehir, hizmete açıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eski Milli Eğitim Bakanı ve Anadolu Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz’un yanı sıra iş ve cemiyet dünyasından gelen pek çok konuk ağırlandı.

“Eskişehir’in termal potansiyelini artıracak”

Turistik alt yapısıyla Eskişehir’in ön plana çıkan merkezlerinden olan Odunpazarı’nda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arsasında hayata geçirilen Rixos Eskişehir’in şehrin turistik potansiyelini en uygun şekilde kullanarak, üst seviyeye çıkarması planlanıyor.

Açılış töreninde 2012’de inşasına başlanan projenin hizmete açılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Bugün burada iki yıl önce temelini attığımız termal otel projemizin açılışı için bulunuyoruz. 2 yıl önce bu projenin temel atma töreninde sizlerle buluşmuş ve projenin Eskişehir’e sağlayacağı artı değeri anlatmıştık. Şimdi ise Rixos’un işletmesinde bu hayalimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

50 milyon dolarlık proje

Ünlü Türk mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Rixos Eskişehir, 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi.  Konsepti itibariyle şehrin en büyük tesislerinden olan Rixos Eskişehir, toplam 41 bin m2 alan üzerine doğa ile uyumlu olarak projelendirildi. Otel’de 104 adet standart oda, 34 adet Premium, 13 adet Suit, 4 adet Corner Suit, 4 adet Executive Suit, 2 adet Honeymoon Suit, 2 adet Hospitality Suit ve 1 adet Presidential Suit olmak üzere toplam 164 oda bulunuyor.

HAVALİMANINDA ALTINLA YAKALANMIŞTI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geçen yıl Şubat ayında önemli bir baskın yapılmıştı. Bir ihbar üzerine Türkmenistan uçağını durduran gümrük görevlileri 'lavabo' beyan edilen konteynerlerde 1.3 ton altın ele geçirdi. Altınların göndericisi ise Polimeks İnşaat çıkmıştı. 

İstanbul Gümrük, Narkotik ve Kaçakçılık Muhafaza Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarla başlayan tarihi operasyon da 10 Milyon Dolar değerinde altın yakalanmıştı. Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tabanca, 'Faturasıyla aldığımız 190 kilo altını İran'da ticaret için kullanacaktık' demişti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde