5 yıldızlı iftar ucuzladı

5 yıldızlı iftar ucuzladı

Mönü fiyatlarındaki düşüş yüzde 25'e kadar ulaşırken, ortalama fiyat 50 TL düzeyinde bulunuyor

5 yıldızlı iftar ucuzladı
16px
24px
22.08.2009 11:20
ABONE OLgoogle

Dün başlayan Ramazan ayıyla birlikte otel ve restoranlar iftar mönülerini sunmaya başladı. Birçok otel ve restoranda, Ramazan ayı için hazırlanan özel iftar mönüleri 30 TL ile 125 TL arasında değişirken, ortalama fiyat 50 TL düzeyinde bulunuyor.

Ağırlıklı olarak Türk ve Osmanlı yemekleriyle oluşturulan iftar mönülerinin fiyatlarının geçen yılın altında kalması da dikkat çekiyor. Geçen yıl Ramazan ayında 150-165 TL arasındaki fiyatlarıyla en pahalı mönüleri oluşturan Çırağan'ın bu yılki fiyatları 98 ile 125 TL olarak belirlendi.

Mövenpick Hotel, geçen yılki 95 liralık fiyatını 79 TL'ye çekti. Ritz Carlton, geçen yıl 99 TL olan fiyatını bu yıl da uygulama kararı aldı. En pahalı iftar mönüsünü ise butik otelciliğin önemli temsilcilerinden Hotel Les Ottomans uyguluyor. Otel bünyesindeki Les Ottomans 29'da ana yemek seçimine göre iftar mönüsü fiyatları 150 ile 175 TL arasında değişiyor. Öte yandan Ramazan ayının bu yıl yaz ayına denk gelmesi mönülerin içeriklerinin de değişmesine neden oldu. Menülere yaz yemekleri girerken, soğuk çorba, dondurma, karpuz gibi yiyecekler ön plana çıkıyor.

Hilton İstanbul

Bu yıl iftar sofrasını, açık hava ve Boğaz manzarası eşliğinde Veranda Terrace'da kuruyor. Açık büfe iftar kişi başı 85 TL. 0-12 yaş arası çocuklar ise ücretsiz.

Ceylan Intercontinental Otel: Garden Grill'de iftar kişi başı KDV dahil 65 TL. Türk ve Osmanlı mutfağının örneklerini sunan Safran Restaurant'ta, Boğaz manzaralı iftarın bedeli ise 90 TL.

Çınar Hotel

Delicatesse Restaurant'da Ramazan büfesi 50 TL.

Les Ottomans 29:  Hotel Les Ottomans'ın restoranı Les Ottomans 29'da ana yemek seçimine göre iftar mönüsü fiyatları, 150 ile 175 TL arasında.

Çırağan: Tuğra Restoran'da canlı Türk müziğiyle kişi başı KDV hariç 125 TL. Boğaz manzaralı Laledan Restoran'da ise kişi başı KDV hariç 98 TL.

The Ritz-Carlton: Canlı klasik fasıl müziği eşliğinde müşterilerine “Eski Ramazanlar'ı tekrar yaşatmayı” vadeden The Ritz-Carlton Otel'de iftar yapmanın bedeli 99 TL.

Four Seasons Hotel Bosphorus: Aqua Restaurant'ta açık büfe olarak sunacak. Bedeli kişi başı 105 TL. Four Seasons Hotel Sultanahmet ise canlı fasıl müziği eşliğinde açık büfe iftar yemeği KDV dahil kişi başı 99 TL.

Mövenpick İstanbul: Kişi başı KDV dahil 79 TL. Mönüye meyve suyu, ayran, çay, kahve ve dondurma dahil.

The Marmara: The Marmara İstanbul'da  canlı fasıl eşliğinde iftar yemeğinin kişi başı fiyatı KDV dahil 72 TL, The Marmara Şişli'de 40 TL, The Marmara Pera'da 40-60 TL. The Marmara Antalya'da ise iftar mönülerinin fiyatları kişi başı 40 TL'den başlıyor. The Marmara Bodrum'da iftar mönüsünün kişi başı fiyatı ise dahil 60 TL.

Dedeman İstanbul: 50 ile 65 TL arasında değişen fiyatlarla sunuluyor. Dedeman Şile'de ise tasavvuf müziği ve doğa manzarası eşliğinde iftar menüsünün kişi başı fiyatı 55 TL. 

CONRAD'DA SAHUR MENÜSÜ

Conrad İstanbul: Ramazan boyunca her gün canlı fasıl müziği eşliğinde sunulacak olan iftar menüsü Monet Teras'ta 80 TL. Otelde ayrıca konaklayan misafirler için hazırlanmış olan sahur menüleri de sunulacak.

Arena Hotel: Sultanahmet'teki otel Delight Restaurant  ve bahçesindeki iftar yemeği kişi başı 50 TL

BW Citadel Hotel: Ahırkapı'daki otelde iftar kişi başı fiyat 42 TL. 0-6 yaş  arası çocuklar ücretsiz.

 B.W. The President Hotel: Ocakbaşı Grill House Restaurant ile Marmara Salonu'nda Ramazan ayına özel program hazırladı. Kişi Başı 39 TL  0-6 yaş  arası çocuklar ücretsiz.

Suada Club: Suda Kebap Ramazan menüsü için ödenecek bedel KDV ve servis ücreti hariç 65 TL.

Kaya Ramada: Sunrise Restaurant'da açık büfe kişi başı 49 TL. 0-6 yaş arası ücret alınmazken, 6-12 yaş arasına yüzde 50 indirim uygulanıyor.

Richmond Nua: Osmanlı sultanlarından Esma Sultan, Hürrem Sultan, Mahpeyker Sultan, Şayeste Sultan, Dilruba Sultan ve Nazperver Sultan isimlerini alan mönülerin fiyatı 50 TL.

Sözbir Royal Residence: 5 farklı menü 49 ile 65 TL arasında değişiyor.

The Green Park Hotel: Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Kartepe'deki otellerinde, menü fiyatları 40 ile 55 TL arasında değişiyor.

Nature&Peace: Beyoğlu'ndaki restoran sebze ve bakliyat ağırlıklı mönüler hazırladı. Sebze ağırlıklı kişi başı iftar mönüsü 19 TL, sebzenin yanında et yemeğinin bulunduğu kişi başı iftar menüsü 25 TL  .

Gezi'de Hacı Salih yemekleri: Taksim AKM'nin yanında hizmet veren Gezi İstanbul, Hacı Salih yemekleriyle Türk mutfağından tatlar sunuyor. Ramazan boyunca Taksim'de veya Kemerburgaz'da geleneksel Türk mutfağının özel lezzetleri sunuluyor. Çorba, iftariye tabağı, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan Gezi İstanbul mönüleri 35-65 TL arasında.

Belma Toprak/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde