5 yıldızlı başvuru: Kavurmacı’nın adı ÇED belgesinden de çıktı

5 yıldızlı başvuru: Kavurmacı’nın adı ÇED belgesinden de çıktı

FETÖ’den tutuklu Kavurmacı’nın adı ÇED belgesinden de çıktı.

5 yıldızlı başvuru: Kavurmacı’nın adı ÇED belgesinden de çıktı
16px
24px
04.11.2017 09:57
ABONE OLgoogle

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan dava kapsamında tutuklu bulunan Eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın bir dönem ortak olduğu Vadistanbul projesinin otel bölümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden başvuru yapıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci dün başlayan projede 4 yıldızlı 250 oda olarak planlanan blokun değiştirilerek 215 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel yapıldığı belirtildi. Daha önceden proje kapsamında Artaş-Aydınlı- Keleşoğlu-AKF Adi Ortaklığı’yla başvuru yapılırken bu kez başvurunun Vadistanbul Turizm Otelcilik A.Ş. adına yapılması dikkat çekti.

Turizm teşviki için...

Sarıyer, Ayazağa’daki Vadistanbul Projesi’nin 250 odalı 4 Yıldızlı Otel projesi için 2013 yılında Kavurmacı’nın sahip olduğu Aydınlı ve Artaş-Keleşoğlu-AKF Adi Ortaklığı adına “Ofis, 250 odalı 4 Yıldızlı Otel, 160 Odalı 3 Yıldızlı Otel, Dükkân- Pasaj (AVM)” projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı alınmıştı. Bu karardan 4 yıl sonra proje adına bakanlığa bir ÇED başvurusu daha yapıldı.

Bakanlığa sunulan “Vadistanbul 5 Yıldızlı Otel Projesi Tanıtım Dosyası”nda alanda yapılacak olan 250 odalı 4 Yıldızlı Otel projesinden vazgeçildiği, mevcut durumda 215 oda kapasiteli 5 Yıldızlı Otel olarak planlama yapıldığı belirtildi. Dosyada otel projesi için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Turizm Teşviki” almak istendiği ifade edildi. Turizm teşviki için de “ÇED Gerekli Değildir” belgesinin gerekli olduğu vurgulanan dosyada ‘ÇED Gerekli Değildir’ belgesinde otelin tam oda kapasitesi ve yıldız sayısı ile birlikte projenin şimdiki sahibi olan Vadistanbul Turizm Otelcilik A.Ş. adı geçmesi gerektiğinden, Vadistanbul Turizm Otelcilik A.Ş. ‘215 adet oda kapasiteli’ ‘Vadistanbul 5 Yıldızlı Otel Projesi’ ile ilgili yeniden ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını almak istemektedir” denilmesi dikkat çekti.

ÇED’den de siliniyor

Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Aydınlı Grup, İnvest İnşaat ve Artaş İnşaat ile ortaklaşa yürüttüğü Vadistanbul projesinden geçen eylül ayında ayrıldığı açıklanmıştı. Aydınlı Grup’un adı yeni ÇED kararıyla ÇED belgesinden de çıkmış olacak.

Ayrıca dosyada mevcut durumda “ÇED Gerekli Değildir Kararı” verilen proje kapsamında planlanan “Ofis- Otel-Dükkân-Pasaj (AVM)” fonksiyonlarının yer aldığı tüm bloklarda inşaat aşamasının tamamlandığı anlatıldı. Dosyada “215 oda kapasiteli 5 Yıldızlı Otel blokunda da inşaat aşaması bitmiş olup, sadece iç dekorasyon işleri yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Proje kapsamında 4 bodrum kat+zemin+16 kat olarak inşaat tamamlandı. Projenin toplam kapalı inşaat alanı ise 24 bin 285.95 metrekare.

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde