5 bin ihracatçıya özel destek kredisi

5 bin ihracatçıya özel destek kredisi

“İhracat Özel Destek Kredisi” ile 12 ay vadeli yüzde 3.99 sabit faiz oranı ile 500 bin USD/Euro’ya kadar kredi kullanma imkanı..

5 bin ihracatçıya özel destek kredisi
16px
24px
04.11.2013 10:55
ABONE OLgoogle

ING Bank,  “İhracat Özel Destek Kredisi” ile ihracatçıların rekabet gücünü artırıyor.

 “İhracat Özel Destek Kredisi” ile 12 ay vadeli yüzde 3.99 sabit faiz oranı ile 500 bin USD/Euro’ya kadar kullandırabilecek kredi ile ING Bank, 5 bin ihracatçıya ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ekonomik büyümesine paralel bankacılık yapma stratejisine sahip ING Bank, ihracatçıya doğru finansman modelleri yaratmayı hedefliyor. ING Bank, sektör ayrımı gözetmeden ihracata yönelik finansman erişiminde ve diğer tüm bankacılık işlemlerinde ihracatçılara can suyu olacak önemli bir avantaj sağlıyor.

İhracatçıya özel “İhracat Özel Destek Kredisi” ile ING Bank yüzde 3.99 sabit faiz oranı ve 12 ay vade imkanıyla 500 bin USD/Euro’ya kadar olan finansman ihtiyacını karşılıyor. İhracatını artırmak, mevcut pazarlarını geliştirmek isteyenlerin yanı sıra ihracata başlamak için makine yatırımı yapacak olan tüm ihracatçılara yılsonuna kadar geçerli 500 USD/Euro dosya masraflı krediden sektör ayrımı olmaksızın tüm ihracatçı firmalar faydalanabilecek.

Bunun yanında ihracatçı firmalar ticaret finansmanı ürünlerinden özellikli forward ve spot kur uygulamalarına, sigorta ve BES ürünlerine çok geniş bir yelpazede bankacılık işlemlerinden ihracatçılara özel avantajlarla ING Bank farkı ile yararlanabilecekler.

ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır: “Hedef 5 bin ihracatçıya ulaşmak”

40’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren ING Grubu’nun da gücüyle ihracat konusunda iddialı bir banka olduklarının altını çizen ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, özellikle dış ticaret yapan firmaların en temel gereksinimlerinin; ihtiyaçlarının doğru analiz edilerek bu yönde doğru finansmana erişimlerinin sağlanması olduğunu belirtti.

İhracatçıya can suyu olacak ‘İhracat Özel Destek Kredisi’ ile Türkiye genelinde kısa süre içinde en az 5 bin ihracatçıdan talep almayı beklediklerini belirten Çakır bu kredinin düşük faiz oranı ile sağladığı finansman tutarı ile ihracatçı için önemli bir destek olmasını istediklerini söyledi. İhracat kredileri ile firmaların kendilerine yeni pazarlar bularak ticaret hacimlerini artırdıklarını, firmalarının mali yapısını güçlendirdiklerini, daha çok istihdam sağladıklarını ve ülke ekonomisinde dış ticaret dengelerine önemli katkılar sağladıklarını, kendilerinin de ING Bank olarak bu süreçte tam destek firmaların yanında olmak istediklerini belirtti.

İhracat Özel Destek Kredisi uluslararası rekabette öne çıkmaya ve maliyet düşürmeye imkan sağlayacak

Çakır ayrıca, “Bu avantajlı kredi firmaların uluslararası rekabete öne çıkmalarını sağlamasının yanı sıra mevcut kredileri yüksek faiz ile devam eden firmalara da maliyet düşürmek üzere avantaj sunuyor. İhracatçılarımızın üretim girdileri, genel yönetim giderleri ve finansman giderlerinde sağlayacakları başarı, ihracat artışında temel unsurlar. İhracat Özel Destek Kredisi bu giderlerin minimum seviyede tutulmasına da imkan sağlıyor” dedi. 

Türkiye’de dış ticaret yapan firmalara en fazla desteği sağlayan banka olmayı hedeflediklerini vurgulayan Çakır, “İhracat sektörünün ülke ekonomisine katkısı çok büyük. Uluslararası yaygın ağımız ve bilgi birikimimiz ile ihracatçıların işletme sermayesi ihtiyaçlarında, yatırımlarında veya yabancı firmalarla yapacakları işbirliklerinde de finansör ve danışman olarak yer alıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde