5 ayda 150 milyon liralık noter işlemi kartla ödendi

5 ayda 150 milyon liralık noter işlemi kartla ödendi

Noterlerde 3 Şubat'ta uygulamaya konulan kredi kartıyla ödeme yoğun ilgi gördü. Son 5 ayda 561 bin 88 işlem kredi kartıyla yapıldı. Uygulamayla nakit taşıma zorunluluğu bitti.

5 ayda 150 milyon liralık noter işlemi kartla ödendi
16px
24px
05.07.2020 10:47
ABONE OLgoogle

Adalet Bakanlığı’nın 3 Şubat tarihinde uygulamaya koyduğu noterlik işlemlerinde güvenli ödeme sisteminde 5 ayda 561 bin 88 işlem yapıldı.

Güvenli ödeme sistemiyle yapılan işlemlerin hacmi de 149 milyon 304 bin 496 lira olarak gerçekleşti. Adalet Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Noterler Birliğiyle, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucunda 3 Şubat’ta uygulamaya konulan ‘Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi’ uygulaması büyük ilgi gördü.

Sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte bin 501 noterlikte kredi kartıyla işlem yapılmaya başlandı. Uygulamayla birlikte vatandaşların nakit taşınması zorunluluğu ortadan kalktı. Ayrıca nakit taşıma nedeniyle oluşan riskler de önlenmiş oldu. Ödeme aracı seçenekleri çoğaltılarak vatandaşlara kolaylık sağlandı.

NAKİT TAŞIMAYA SON

Uygulamanın başladığı tarihten bu yana güvenli ödeme sistemiyle birlikte noterliklerde 561 bin 88 işlem yapıldı. Güvenli ödeme sistemiyle yapılan 561 bin işlemin toplam hacmi ise 149 milyon 304 bin 496 lira olarak gerçekleşti. Ayrıca noterliklerde ikinci el araç satışından taşınmazların devrine kadar yaklaşık 9 milyon ödemeye dayalı sözleşmelerdeki aksaklıkların veya dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmiş oldu. 

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde