41 TV kanalında aynı anda yayınlanan Peak.com reklamı çalıntı çıktı

41 TV kanalında aynı anda yayınlanan Peak.com reklamı çalıntı çıktı

41 TV kanalında aynı anda yayınlanan peak.com reklamı dikkat çekti. Ancak reklam bir otomobil firması reklamının kopyası...

41 TV kanalında aynı anda yayınlanan Peak.com reklamı çalıntı çıktı
16px
24px
19.02.2019 05:01
ABONE OLgoogle

Teknoloji firması peak.com, 41 televizyon kanalında aynı anda 2,5 dakika süren bir reklam filmi yayınlattı. Merak uyandırıcı bir tarzda hazırlanan reklam kısa sürede internet aramalarında yükseldi.

Ancak reklam filminin bir otomobil firması reklamına benzer olması reklamın çalıntı olduğu söylemlerini de beraberinde getirdi. Peak games tarafından bilgisayar dili kullanılarak hazırlanan reklam filminde görselden ziyade yazılar ağırlıklı olarak ön plana çıkarıldı. Reklamı izleyenler "peak.com nedir?" şeklinde aramalar yaparak firmayı tanımaya çalıştı.  41 kanalda aynı anda yayınlanan reklam: Herkes Peak'ı merak ediyor

Büyük bir bütçe ayrıldığı anlaşılan reklam filminin bir benzerinin daha önce yapılmış olması reklamın çalıntı bir fikir olduğu yönğnde tartışmalara neden oldu. Peki, peak.com nedir?

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 18, 2019

PEAK.COM NEDİR?

Peak.com, 2010 yılında İstanbul'da kurulan Türk teknoloji şirketidir. Oral Games ile oyunlarda uzmanlık kazanmıştır. Peak, özellikle mobil uygulama ve oyun geliştirme alanlarında çalışırken aynı zamanda nöro-dijital çalışmalar da yapmaktadır.

İşte orijinal reklam:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde