40 yıllık başarının 10 sırrı

40 yıllık başarının 10 sırrı

İnsan kaynakları sektöründe 40 yıllık birikime sahip Holland Group'un Yönetim Kurulu Eş Başkanlarları Frank Damen ve Hein Dahmen kendilerine başarı getiren 10 sihirli formülü Türkiyeli yöneticiler için açıkladı.

40 yıllık başarının 10 sırrı
16px
24px
11.02.2015 13:36
ABONE OLgoogle
Şirketleri sayesinde Almanya’dan Singapur’a; Belçika’dan Çin’e kadar dünyanın çeşitli noktalarında, yılda 800’ü aşkın profesyonele iş imkanı yarattıklarını söyleyen iki ortak Türkiye'deki yöneticilere delegasyondan korkmamalarını, çalışanlara da inisiyatif almaktan çekinmemelerini tavsiye etti. 

Orta ve üst düzey yönetici seçme ve yerleştirme hizmetlerindeki uzmanlığını, yaygın uluslararası tecrübesini Hollanda ile Belçika’dan sonra Türkiye'ye taşıyan Holland Group'un Yönetim Kurulu Eş Başkanı Frank Damen Türkiye'de çalışanların insiyatif almaktan çekindiklerini ve genellikle yönetici direktifleriyle hareket etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Onlara güvenin, inisiyatif almalarını sağlayın. Neler yaptıklarını gördüğünüzde büyük bir şaşkınlık yaşayacaksınız" diyen Damen, yöneticilere şu tavsiyelerde bulundu: "Türkiyeli yöneticiler farklı yönetim sitillerine adapte olma yeteneklerini geliştirmeliler, yurtdışındaki yeni trendleri takip etmeliler, delegasyondan korkmamalılar, çalışanlarına inisiyatif vermeliler, yeni ürün ve hizmetleri takip etmeliler, alanında uzman insanlarla çalışmalılar." 

Dünyanın beyni olarak bilinen Eindhoven'da, hükümetle, bakanlıklarla, finans, alt yapı ve inşaatla alakalı kamusal işletmelerle, ileri teknoloji gerektiren iş kollarıyla ve yazılım, elektronik, hizmet, otomotiv, hukuk, medikal gibi sektörlerle 40 yılı aşkın süredir çalıştıklarına dikkat çeken Holland Group Eş  Başkanı Hein Dahmen ise Hollanda, Belçika ve Türkiye'de bulunan ofisleri aracılığıyla dünyanın dört bir yanına profesyonel yerleştirme hizmeti verdiklerini belirtti. Yurtdışındaki yöneticilerle Türkiye'dekiler arasında yönetim anlayışı farkı olduğunu dile getiren Hein Dahmen Türkiye'deki profesyonellere hem yerelde, hem de uluslararası arenada başarı getirecek 10 formülü şöyle sıraladı:

"Yaptığınız işte başarıyı yakalamak ve kalıcı olmak istiyorsanız hırslı olmanız şart. Hırs bulaşıcıdır. Eğer siz hırslı değilseniz, diğer insanlardan da hırslı olmalarını beklemeyin. Her zaman mükemmel olanı talep edin. Çalışanınıza inanın, güvenin, onları dinleyin. Günümüzün büyük bölümünü ofislerde geçiriyoruz ve ofiste eğlenmeden çok fazla zaman harcıyoruz. Bazen ofiste de eğlenceli şeyler yapın. Mesela motivasyon artırıcı etkinlikler düzenleyin. Taleplerinizi birden fazla kez dile getirmekten çekinmeyin. Küçük bir teşekkür bile çok önemli olabilir. Sıklıkla aferin deyin ve teşekkür edin. Çalışanlarınıza üç önceliğinizi üstüne basa basa söyleyin ve sizin önceliklerinizin ne olduğunu bildiklerinden emin olun. İnsanların üzerinde baskı yaratmayın ve kendilerini doğru ifade edebilmelerini sağlayın. Onlara kendilerini anlatmak için izin verin, çalışanlarınıza güvenin. Bunu yaptığınızda neler başarabildiklerini göreceksiniz. Sözlerinizi davranışlarınızla da destekleyin. Yaptığınız iş konusunda heyecan duyuyorsanız bunu haykırın ve insanların da bilmesini sağlayın." 

YÖNETİMDE BAŞARILI OLMANIN 10 FORMÜLÜ

Hırs bulaşıcıdır. Eğer siz hırslı değilseniz diğer insanların da hırslı olmalarını beklemeyin.
Yaptığınız iş konusunda heyecan duyuyorsanız bunu haykırın ve insanların da bilmesini sağlayın.
Her zaman mükemmel olanı talep edin.
İnsanların üzerinde baskı yaratmayın ve kendilerini doğru ifade edebilmelerini sağlayın. Onlara kendilerini anlatmaları için izin verin.
Çalışanınıza inanın, güvenin ve onları dinleyin.
Sözlerinizi davranışlarınızla da destekleyin.
Sıklıkla aferin deyin ve teşekkür edin.
Taleplerinizi birden fazla kez dile getirmekten çekinmeyin.
Çalışanlarınızın sizin önceliklerinizin ne olduğunu bildiklerinden emin olun.
Ofiste de eğlenceli şeyler yapın. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde