40 milyar dolarlık petrol devi Türkiye’de

40 milyar dolarlık petrol devi Türkiye’de

40 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük akaryakıt tedarikçileri arasında yer alan İngiliz merkezli şirket, Türkiye piyasasına adım attı.

40 milyar dolarlık petrol devi Türkiye’de
16px
24px
28.06.2013 12:16
ABONE OLgoogle

İstanbul’da Kanal İstanbul ve üçüncü havalimanı başta olmak üzere, birçok proje hayata geçmeyi bekliyor. Bu projeler, İstanbul’un hava, deniz ve kara taşımacılığı alanındaki kapasitesini katlayacak. Bu durumda ihtiyaç duyulacak en önemli tedarik kalemleri jet ve gemi yakıtı olacak.

İşte bu durum, yani İstanbul’un önümüzdeki dönem hava ve deniz taşımacılığında bir “hub” olması, uluslararası petrol şirketlerinin ilgisini çekmeye başladı. Yaklaşık 40 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük akaryakıt tedarikçileri arasında yer alan İngiliz merkezli WFS UK Holding, Türkiye piyasasına adım attı.

İstanbul Maslak’taki Giz Plaza’da ofis açan WFS Holding, World Fuel Services Turkey Petrol Ürünleri Dağıtım ve Ticaret Limited Şirketi adıyla bir şirket kurdu. WFS Holding’in, faaliyet alanı “downstream” yani petrol dağıtım ve satışından oluşuyor. Ayrıca kara, hava ve deniz araçlarına da akaryakıt tedariki gerçekleştiriyor. Dünya genelinde 60 ofisi, 200 ülkede ise bölge müdürlükleri bulunuyor.

Petrol piyasası analistleri, İngiliz şirketin Türkiye’ye girmesini üçüncü havalimanı projesiyle ilişkilendiriyor. Artacak kapasite havalimanına inen ve kalkan uçak sayısını da katlayacak. Jet yakıtı konusunda uzman olan WFS Holding’in bu pastayı önceden gördüğü anlaşılıyor.

World Fuel Services Turkey Petrol Ürünleri Dağıtım ve Ticaret Limited Şirketi’nin faaliyet amaçları arasında, rafinerilerden hava ve deniz taşıtları için yanıcı petrol ürünleri satın almak ve dağıtmak, yakıt ürünleri taşımacılığı yapmak ve havalimanlarında yakıt ürünleri depolamak gibi bir dizi konuyla ilgili başlık yer alıyor

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde