40 gazeteci Dünya Gazetesi’ne ortak oldu

40 gazeteci Dünya Gazetesi’ne ortak oldu

Türkiye'nin günlük tek ekonomi gazetesi Dünya, el değiştirdi. Gazetenin eski Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ gazetenin yeni sahibi oldu. 40 gazete çalışanı da tazminatlarından vazgeçerek gazeteye ortak oldu.

40 gazeteci Dünya Gazetesi’ne ortak oldu
16px
24px
06.09.2019 12:31
ABONE OLgoogle

Gazetenin eski Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ gazetenin yeni sahibi oldu. 40 gazete çalışanı da tazminatlarından vazgeçerek gazeteye ortak oldu.

38 yıl önce Nezih Demirkent'in kıdem tazminatı karşılığında aldığı Dünya için, bu kez 40 gazeteci tazminatından vazgeçti. Dünya çalışanları tazminatları ile gazeteye ortak oldu.  Dünya Gazetesi satıldı: İşte yeni sahibi

‘BU ORTAKLARIN BİR KISMI ÇALIŞANLAR OLACAK’ 

Independent Türkiye’den Dündar Kale’ye konuşan gazetenin yeni sahibi Hakan Güldağ, “Benim alacağıma mahsuben bir şey yok. Arkadaşlarımız kurulan şirkete kıdem tazminatlarını sermaye olarak kattı. Çok ortaklı bir yapı olacak, bu ortakların bir kısmı da çalışanlar olacak” diye konuştu.

Patronlardunyasi.com'un edindiği bilgilere göre de Dünya Gazetesi, ayın 15'inde Kavacık'a taşınıyor. Dünya Gazetesi'nin bulunduğu bina ise Lotus Jeans adlı firmaya satıldığı söyleniyor. Bina için 60 Milyon TL isteniyordu. Satış fiyatı ise şimdilik sır. 

Hakan Güldağ ve ekibinin Dünya Gazetesi'nin isim hakkı için Didem Demirkent'e 5 Milyon TL ödediği de konuşuluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde