4 ve 5 yıldıza teşvik avantajı

4 ve 5 yıldıza teşvik avantajı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm bölgelerindeki tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

4 ve 5 yıldıza teşvik avantajı
16px
24px
08.07.2019 07:42
ABONE OLgoogle

Yönetmelikle Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezlerinde Bakanlık belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek. Yatırımcıların talep etmesi durumunda, sadece dört ve beş yıldızlı oteller ile dört ve beş yıldızlı tatil köyleri için yönetmelikte tanımlanan mevcut duruma ek avantajlardan yararlanılması sağlanacak.

Yönetmelikte yer alan düzenlemelerle yüksek harcama eğilimine sahip ziyaretçilerin, Türkiye’ye çekilmesi ve gelen ziyaretçilerin kalma sürelerinin uzatılmasını sağlamak için Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri’nde bakanlık belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde