4 milyar dolarlık imza atıldı

4 milyar dolarlık imza atıldı

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin finansmanıyla ilgili bankalarla ilk imzalar atıldı.

4 milyar dolarlık imza atıldı
16px
24px
22.12.2011 15:40
ABONE OLgoogle

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin finansmanıyla ilgili bankalarla ilk imzalar atıldı.
 
Konuya ilişkin OTOYOL Yatırım ve İşletme AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, atılan ilk imzalarla projenin üstlenicisi OTOYOL Yatırım ve İşletme AŞ (Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay ortaklığı) tarafından; Akbank, Finansbank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Ziraat Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası yerli koordinatör bankalar (MLA); BIIS, Citigroup, Credit Agricole, İslam Kalkınma Bankası, IFC (Uluslararası Finans Kurumu), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), Mizuho, Suudi Milli Ticaret Bankası, Unicredit ve West LB de uluslararası ön koordinatör bankalar olarak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu (İzmit körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) projesinin finansmanı için yaklaşık 4 milyar dolar sağlamak üzere görevlendirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde