4 masayla kuruldu: Tofaş, Renault, Bosch bir de Köfteci Yusuf

4 masayla kuruldu: Tofaş, Renault, Bosch bir de Köfteci Yusuf

İznik’te kasap olarak kurulduktan sonra restoran zincirine dönüşen Köfteci Yusuf, istihdamda devlere kafa tutuyor.

4 masayla kuruldu: Tofaş, Renault, Bosch bir de Köfteci Yusuf
16px
24px
07.09.2016 08:26
ABONE OLgoogle
İznik’te kasap olarak kurulduktan sonra restoran zincirine dönüşen Köfteci Yusuf, istihdamda devlere kafa tutuyor. 2 bin 572 kişiye iş sağlayan Köfteci Yusuf, otomotivin kalbi Bursa ’da en fazla istihdam sağlayan kuruluşlar listesinde Bosch, Tofaş, Oyak Renault’la aynı sırada yer aldı.

Bursa’ya yolu düşenler garanti bilir. Porsiyonla değil kiloyla pişmiş köfte servis eden Köfteci Yusuf, lezzetiyle mide, ekonomikliği ile de cep dostu bir işletmedir. Ne zaman gitseniz kalabalık olan, hafta içi 4 bin hafta sonu 6 bin kişiyi ağırlayan Köfteci Yusuf’un  ünü bu kentle de sınırlı değil artık. Yaygın bir restoran zinciri olarak İzmir,  Ankara ve İstanbul dahil birçok ilde 21 şubesiyle hizmet veriyor.

4 masayla kuruldu

Bu başarılı işletmeyi sayfamıza manşet yapan özelliği ise sağladığı istihdam. 1996’da İznik’te kasap olarak iş hayatına atılan, 1990 yılında ‘Köfteci Yusuf’ olarak 4 masalı dükkanla köfteciliğe adım atan Yusuf Akkaş, kısa sürede nam salınca restoran zincirine dönüştü. İşte bu Yusuf, istihdamda dev firmalara kafa tutuyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’na göre, Köfteci Yusuf 2.572 çalışanla, otomotivin kalbi ve sanayinin başkentlerinden olan kentte, Bosch, Tofaş, Oyak Renault, Özdilek, Sütaş, Ar Güvenlik, Aunde Teknik ve Yeşim Tekstil’le birlikte en fazla istihdam sağlayan firmalar arasında 7’nci sırada yer aldı.



Hedefimiz ürün değil mutlu saatler satmak

Bursa Yenişehir’den bir dünya markası olma yolunda ilerlediklerini belirten Yusuf Akkaş, inovasyona büyük önem veriyor. “Ne iş yaparsanız yapın, inovasyona önem verin. Bir işgünü 2 gün rutin olarak devam ederse o işletme uzun ömürlü olamaz” diyen Akkaş, müşterilerine restoranda yedikleri her ürünü evlerine alıp götürebilecekleri konsept yarattı. Akkaş, “Biz insanlara ürünlerden çok mutlu saatler satmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde