4 eski bakanla ilgili karar belli oldu

4 eski bakanla ilgili karar belli oldu

Dört eski bakanla ilgili 'Yüce Divan' oylaması için toplanan TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu toplantısından, oylamanın 5 Ocak tarihine ertelenmesi kararı çıktı

4 eski bakanla ilgili karar belli oldu
16px
24px
22.12.2014 21:44
ABONE OLgoogle
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı.

Komisyon, saat 15.00 olarak duyurulan toplantıyı 15.30'a erteledi, ancak toplantı saat 16.00'ya doğru başladı. Eski bakanlar MASAK raporuna itiraz etti. Soruşturma Komisyonu toplantısına 18.00’e kadar ara verdi. Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü yaptığı açıklamada, "Uzmanlar itirazları inceliyor, sonuç çıkarsa görüşmelere devam edeceğiz, sonuçlanmazsa erteleyeceğiz" dedi.

Toplantıya önce Komisyon'un MHP ve CHP'li üyeleri geldi. Üyeler, toplantının ertelendiğini duyunca CHP Grubu'na geçtiler. AK Parti'li üyelerin de gelmesiyle toplantı başladı. Milletvekilleri, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı nedeniyle basın mensuplarının salonun olduğu koridora girmeleri yasaklandı.

Komisyon, bugünkü son toplantısında eski bakanların Yüce Divan'a sevk edilip edilmemesi oylamasını gerçekleştirecek. Komisyon'da önce oylamanın nasıl yapılacağına karar verilecek, ardından her eski bakan için ayrı ayrı oylama yapılacak.

YENİ RAPOR YAZILACAK

Erteleme kararına yeni raporun yazılacak olması gerekçe gösterildi. 3 bakanın gönderdiği yazılar üzerine bilirkişiden tekrar rapor yazması istendi.

Komisyon Başkan Vekili Yılmaz Tunç, bu incelemenin birkaç gün süreceğini belirterek “siyasi bir yanı yok. Sadece süreye ihtiyaç olduğu için 5 Ocak’a ertelendi. 5 Ocak’ta karar toplantısı yapılacak 9 Ocak’ta da karar toplantısı yapılacak” dedi


15 kişiden oluşan komisyonda HDP'nin çekilmesi nedeniyle 14 üye oylamaya katılacak. Salt çoğunlukla toplanıp karar alan komisyonda açık oylama yapılacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde