4 büyük fon, Zorlu’nun ofislerine talip

4 büyük fon, Zorlu’nun ofislerine talip

Zincirlikuyu’da hayata geçirilen, 2,5 milyar dolar değerindeki Zorlu Center’ın ofis kısmının uluslararası fonlara satışı gündemde.

4 büyük fon, Zorlu’nun ofislerine talip
16px
24px
14.03.2013 08:46
ABONE OLgoogle

Eylül ayında içinde konut, ofis, performans sanatları merkezi ve AVM’den oluşan projeye portföy büyüklükleri 10 milyar doları bulan 4 fon talip oldu.

MIPIM’de Zorlu Center ve Zorlu Levent Ofis’ini tanıttıklarını söyleyen Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, fonlarla, satış, kiralama ve ortaklık gibi işbirliği seçenekleri konusunda görüştüklerini söyledi. Even, AVM’yi satmayı düşünmediklerini ancak ofis kısmını toplu olarak satabileceklerini dile getirdi.

Even, son yıllarda Türkiye’de risklerin minimuma indiğini, bunun da güvenli liman arayan fonlar için Türkiye’yi cazip hale getirdiğine işaret ederek.”Bu nedenle dünyada çuvalla parası olan emeklilik ve sigorta fonları artık Londra yerine İstanbul’a yatırım yapmaya başladı. Bize de teklifler Zorlu Center’la ilgili de teklifler geliyor. Aralarında Ortdoğulu, Uzakdoğulu, Kuzey Amerika ve Türk cumhuriyetlerinden fonlar bize ortaklık ya da satın alma şeklinde tekliflerle geliyor.” dedi. Even, Zorlu Center’ın dışında Zorlu Levent projesinde de toplu satın alma veya sessiz partner gibi teklifler aldıklarını kaydetti.

Mehmet Even, büyük fonların uzun vadede büyük çaplı projelerde kendilerine işbirliği teklifi yaptığını anlatarak, “Türkiye’ye değer katacak projelerle ilgileniyoruz. Galataport’u inceliyoruz.” dedi. İstanbul’da metrekare fiyatları çok yüksek olan projelerin krizde satmakta zorlandığı iddialarına cevap veren Even, “2006 yılında metrekare için 8 bin doları hesabı yaparken elim titredi yazmakta zorlandım. Şu anda 15 bin dolardan bahsediliyor. Nereye gider derseniz Londra neredeyse İstanbul’da oraya gider. Çünkü bizde otel fiyatları Avrupa seviyesinde. Konut için neden olmasın?” değerlendirmesini yaptı. Projenin tamamının eylül ayında açılacağını belirten Even, rezidansların yüzde 60’ını sattıklarını söyledi. Even, başka bir AVM ile Zorlu Center’in alttan bağlanacağı iddiasını da yalanladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde