4 bin 600 TL'lik kirli ayakkabıya tepki: Kerizlik!

4 bin 600 TL'lik kirli ayakkabıya tepki: Kerizlik!

Moda devi Gucci'nin 870 dolardan (yaklaşık 4 bin 600 TL) satışa çıkardığı 'kirli spor ayakkabılar' dalga konusu oldu. The Guardian gazetesi, ayakkabıların 'yağmurda temizlenme riski' taşıdığını yazdı.

4 bin 600 TL'lik kirli ayakkabıya tepki: Kerizlik!
16px
24px
14.02.2019 12:46
ABONE OLgoogle

Geçen hafta ırkçı eleştirilere hedef olan bir kazak modelini özür dileyerek piyasadan çekmek zorunda kalan İtalyan-Fransız moda devi Gucci, şimdi de 870 dolardan (yaklaşık 4 bin 600 TL) satışa çıkardığı “kirli spor ayakkabılarla” gündemde.

Sosyal medyada farklı yorumlarla karşılanan ancak daha çok “absürt” ve “çılgınca” diye nitelenen eskitilmiş görünümlü ayakkabıların iki modeli var. Rhyton Lips adlı modelin üzerinde dev bir dudak deseni bulunuyor.

Twitter’da bir kullanıcı “Herhangi birisinin kirli görünümlü ayakkabılara 615 sterlin ödemesini beklemek tam anlamıyla bir rezalet. Gucci’den ziyade kerizlik” yorumunu yapıyor.  Gucci'nin tartışmalara neden olan tasarımı satıştan kaldırdı

Bir başka kullanıcı ise “20 sterlinlik spor ayakkabı görünümlü ayakkabıya Gucci için yüzlerce sterlin ödemek” dedi.

Gucci’nin siyahları aşağılamak için kullanılan “kara surat” maskesini çağrıştıran kazağının odak noktası da dudaklardı. İngiliz Guardian gazetesi, yeni ayakkabı modelleriyle ilgili yorumunda “Neyse ki bu sefer kimseye hakaret edilmiyor” dedi. 

‘KİRLİ ÇORAPLARLA GİYİN’

Gazete, pahalı olmalarına açıklama getirmeye çalıştığı ayakkabıların “beyaz beyaz parlayıp dikkati dağıtmadığı” yorumunu yaptı ve bunların kirli çoraplarla giyilmesini tavsiye etti.

Gazeteye göre ayakkabıların en kötü yanı yağmurda “temizlenmesi” riski. (BBC Türkçe)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde