4 Milyarlık zarar! Doğuş'un 2.3 Milyar Euroluk yapılandırmasında anlaşma tamam

4 Milyarlık zarar! Doğuş'un 2.3 Milyar Euroluk yapılandırmasında anlaşma tamam

Doğuş Grubu, refinansman için eş lider bankalarla anlaşma sağlandığını belirtti.

4 Milyarlık zarar! Doğuş'un 2.3 Milyar Euroluk yapılandırmasında anlaşma tamam
16px
24px
10.08.2018 14:35
ABONE OLgoogle

Doğuş Grubu, bankalarla refinansman işlemlerinin olumlu sonuçlandığını ve ilgili bankaların şu an kendi iç süreçlerini yönettiğini duyurdu.

Doğuş'tan yapılan açıklamada şu ifalere yer verildi:

"Refinansman için eş lider bankalarla anlaşma sağlandı. Türkiye'ye yatırım yapmak birinci önceliğimizdir. Türkiye'de değişimin öncüleri arasında yer alan Doğuş Grubu, sahip olduğu geniş hizmet, bilgi ve iş birliği ağını hedeflerine ulaşmak için en etkin şekilde kullanmakta ve Türkiye'ye yatırım yapmayı en birinci önceliği olarak görmektedir.

Değişen dünya dinamiklerine uyum süreçleri kapsamında paydaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar hedeflenen şekilde ilerlemektedir. Bu çerçevede bankalarla görüşmelerimize ilişkin olarak; eş lider bankalarla refinansman işlemimiz konusunda anlaşma sağlanmıştır. Bankalarımızın kendi iç süreçleri devam etmektedir.

Doğuş Grubu'nun vizyonu; Türkiye'nin bir dünya markası olma yolundaki gayretleri ve çalışmaları ile paralel şekilde devam edecektir."

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, daha önce yaptığı açıklamalarda “2 yıl faiz, 4 yıl anapara ve faiz ödemeli bir plan yaptık. 2,3 milyar euro borca 3,6 milyar euro teminat verdik. Yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

“Parasını yurt dışına kaçırıyor” haberlerine Ferit Şahenk ne dedi

Şahenk, "Bankalarımıza hak hukuk çerçevesinde en doğru olan nakit akışlarını çıkarıp bir program sunduk. Borçlardan ne bir kesinti ne de iskonto istedik. Faizi piyasada neyse ona göre oluşmasına bakıyoruz. Teminatsız olan bankalarımız da vardı, hepsi yüzde yüz elliye yakın teminatlanmış da oluyor. Bu tür yapılandırmalar normaldir. Dünyanın önemli şirketleri bile zaman zaman yapar. Hiç gocunmadım" dedi. 

4 AYDA TL BAZINDA 4 MİLYAR TL ZARARDA 

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Doğuş Holding bankalarla masaya oturduğunda tarih 6 Nisan 2018'di.  Bankalarla 2.3 Milyar Eoroluk borcun yapılandırması için görüşen Doğuş'un o zaman TL olarak borcu 11 Milyar 385 Milyon TL idi.

4 ay sonra bankalarla yapılandırmak konusunda anlaştığını açıklayan Doğuş'un borcu TL olarak ise 15 Milyar 410 Milyon TL'ye çıktı. Yani bankalarla yapılandırma konusunda anlaştığını açıklayan Doğuş, TL bazında 4 ayda 4 Milyar TL fazla ödeme yapacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde