4 Bakanla ilgili komisyonda flaş gelişme

4 Bakanla ilgili komisyonda flaş gelişme

AK Parti, 4 eski bakanla ilgili kurulacak Soruşturma Komisyonu'na, aradan 40 gün geçmesine rağmen hâlâ üye bildirmedi.

4 Bakanla ilgili komisyonda flaş gelişme
16px
24px
17.06.2014 08:28
ABONE OLgoogle
AK Parti, 4 eski bakanla ilgili kurulacak Soruşturma Komisyonu'na, aradan 40 gün geçmesine rağmen hâlâ üye bildirmedi.

TBMM’nin yasama dönemini 26 Haziran'da tamamlayacak olması nedeniyle komisyon çalışmaları ancak ekimde başlayabilecek 4 Bakanla ilgili yolsuzluk komisyonu başka bahara kaldı

Ak Parti, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki fezlekelerin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde milletvekillerince incelenmesini engelleme taktiklerini sürdürüyor.

KARAR 5 MAYIS’TA ALINDI

4 eski bakana ilgili Soruşturma Komisyonu kurulması kararı bütün partilerin ortak iradesiyle 5 Mayıs'ta alındı. Ardından CHP, MHP ve HDP komisyonda görev alacak milletvekillerinin isimlerini bildirdi.

Ancak AK Parti aradan geçen zamana rağmen hala isim vermedi. AK Parti’nin isim bildirmemesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de tepkisine neden oldu. Hem sözlü hem de yazılı olarak AK Partiye uyarıdığını açıklayan Çiçek, “Topum tüfeğim yok” sözleriyle çaresizliğini dile getirdi.  

Meclis'e kendi adaylarını bildirmeyen AK Parti muhalefetin adaylarına da itirazda bulundu. Anayasa'nın 109. maddesi uyarınca soruşturma komisyonuna seçilen üyelerin lehte ya da aleyhte konuşma-ması şartını gerekçe gösterdi. Meclis başkanlığı da yaptığı çalışma neticesinde CHP'den 9 MHP'den ise 2 milletvekilinin yerine başka isim önerilmesini istedi.

KÖŞK SEÇİMİ AYARI

Yeni isim bildirilmesi ve yeniden itirazda bulunma ihtimalleri de göz önüne alındığında Komisyon'un bu yasama yılında çalışmaya başlaması mümkün değil. İsim belirleme konusunda sona gelindiği yönünde AK Parti’den yapılan açıklamalar, oyalama ve komisyonun çalışmalarına cumhurbaşkanlığı seçiminden önce başlamasını engelleme girişimi olarak yorumlandı.

Sarraf Halk Bankası'nda

17 Aralık soruşturmasının şüphelisi Rıza Sarraf dün Ataşehir'de bulunan Halk Bankası Genel Müdürlüğü'ne gitti. Koruma araçlarının eşliğin-de binaya gelen Sarraf içeride 1,5 saat kaldı.

Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde