4.2 Milyon Dolar maaşlı CEO aranıyor

4.2 Milyon Dolar maaşlı CEO aranıyor

Apple yönetim kurulunun, şirketin son zamanlardaki performansı sebebiyle yeni CEO arıyor

4.2 Milyon Dolar maaşlı CEO aranıyor
16px
24px
22.04.2013 13:28
ABONE OLgoogle

Apple yönetim kurulunun, şirketin son zamanlardaki performansı sebebiyle, tepe yönetimini devretmek için yeni CEO arayışına girdiği iddia edildi.

Forbes dergisinin  Wall Street kaynaklarına dayandırdığı habere göre Apple, CEO’su Tim Cook ‘un yerine yeni bir üst düzey yönetici arayışına girdi.

Kurucusu Steve Jobs’un döneminde en başarılı günlerini yaşayan Apple, 2011 yılında Jobs’un ölümünen bu yana Tim Cook tarafından yönetiliyor.

Cook yönetiminde Apple, tatmin edici düzeyde kar etmeye devam etse de son dönemde hisse senetlerinde yaşanan sert düşüş, Apple yönetim kurulunun, Cook’un  yerine yeni bir CEO arayışına girdiği iddialarının yükselmesine sebep oldu.

Apple’ın, hisselerinde 6 ay gibi kısa bir süre zarfında 290 milyar dolarlık kayıp yaşaması ve ciddi pazar payı kaybedilmesinin, Apple Yönetim Kurulu'na olduğu kadar pek çok yatırımcıya da ciddi rahatsızlık verdiği ve Cook’un tepe yönetiminin sorgulanmaya başladıkları belirtiliyor.

Eylül ayında 700 dolar gibi değerin üzerine çıkan Apple hisseleri geçtiğimiz hafta 2011’den bu yana ilk kez 400 dolar seviyesinin altına gelerek gün içinde 398 doları gördü. Hisseler Ocak 2013’ten bu yana ise yüzde 24 oranında geriledi.

Analistler, bu gelişmeler neticesinde Apple en gözde hisse senedi olma özelliğini kaybettiğini belirtiyor.

Diğer taraftan ortaya atılan iddia gerçek ise, Apple’da yaşanacak bir yönetim değişikliğinin şirketi şimdi olduğundan daha zor bir duruma sokacağı ve aslında Jobs'tan miras kalan tasarım ve fikirlerin teknoloji devini 5-10 yıl daha idare edebilecek düzeyde olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Söz konusu söylentilerin hisse senetlerinde hareketlenme sağlamak ya da Cook’a gizliden mesaj vermek için ortaya atılmış olması da yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Apple 2013 ikinci çeyrek mali tablosu ise yarın açıklanacak.

TİM COOK'UN MAAŞI 4.2 MİLYON DOLAR

Apple’ın en tepesindeki isim olan Tim Cook 2011 yılının en çok kazanan CEO’su olmuştu. Steve Jobs’un hayatını kaybetmesinin ardından görevi devralan Cook, Apple’dan 378 milyon dolar gelir elde etmişti.

Tim Cook, 2012 yılında toplam 4.2 milyon dolar ücret almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde