4.1 Milyar Dolarlık davada ilginç gelişme

4.1 Milyar Dolarlık davada ilginç gelişme

Mustafa Süzer'in de aralarında bulunduğu 36 sanığın 'zimmet' suçundan yargılandığı dava düştü

4.1 Milyar Dolarlık davada ilginç gelişme
16px
24px
20.03.2013 20:48
ABONE OLgoogle

TMSF'ye devredilen Kentbank'ın zararına ilişkin bankanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer'in de aralarında bulunduğu 36 sanığın 'zimmet' suçundan yargılandığı davada mahkeme, BDDK'nın müdahillikten çekilmesiyle düşürüldü.

 İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi 'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Sami Çakır, Cevdet Erkanlı, Yasin Hilmi Yazan, Haluk Bayülgen, Mustafa Selçuk, Hasan Kılavuz, Cevdet Erkanlı, Mehmet Ercan Targay ve Mete Kılıç ile tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Mustafa Süzer ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Sevil Tosun, müdahil BDDK 'nın celse arası verdiği dilekçeyi hatırlattı. Dilekçede, BDDK'nın, sanık Mustafa Süzer ile arasında imzalanan uzlaşma protokolü çerçevesinde müdahil olunan dava ve bu dava ile birleşen tüm davalardan vazgeçildiği ifade edildi.

DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

Davada sanık ve avukatlarına son savunmaları soruldu. Tutuksuz sanık Mustafa Süzer'in avukatı Köksal Bayraktar, BDDK'nın müdahillikten çekildiğini hatırlatarak, "Başvurudan vazgeçmede şikayetten vazgeçme neticesi olan düşme hükmünün verilmesini gerektirir" dedi. Sanık ve avukatlarının son savunmalarının alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti kararında, BDDK'nın müdahillikten çekildiğini belirterek, 36 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine hükmetti. Böylece Kentbank davası kapanmış oldu.

15 YIL HAPİSLERİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ise Kentbank Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Süzer, Genel Müdürler Sami Çakır, Veysel Bilen ve Cevdet Erkanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Selçuk, Hasan Kılavuz, Yasin Hilmi Yazan, Mehmet Ercan Targay, Uğur Tevfik Doğan, Taner Berksoy, Kemal Cantürk ve Mete Kılıç, Genel Müdür Yardımcıları Hakan Coşkun ve Barbaros Hayrettin Görkem'in zimmet suçlamasıyla 15'er yıl hapis cezasına çarptırılması isteniyordu. Diğer sanıklar Seyit Şahin, Bülent Haluk Bayülgen, Salih Hakan Özgüz, Mustafa Vuruşkaner, Hasan Süzer, Mehmet Ali Kaya, Cennet Teker, Ömer Yener, Turan Saka, Nurettin Özmen, Uğur Güner Gürses, Turgut Bolu, Ömer Nurhan Azizoğlu, Mehmet Açıkgöz, Önal Necip Yücesan, Osman Altıparmak, Kenan Öztekin, Sabri Şahin Alataş, Servet Bozdağ, Şaban Yem ve Önder Karataş'ın da zimmet suçuna iştirakten dolayı 6'şar yıl hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.

Not: Süzer ve Eksen Holding, Kentbank’a el konulması konusunda Danıştay tarafından verilen iptal kararlarına uyulmadığı gerekçesiyle 2005’te AİHM’nde dava açmış,  Türkiye’den 4.1 milyar dolar tazminat istemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde