39 kişiyi öldüren Reina saldırganı Masharipov'a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

39 kişiyi öldüren Reina saldırganı Masharipov'a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin 18'i tutuklu 58 sanıklı davada, mütalaa açıklandı.

39 kişiyi öldüren Reina saldırganı Masharipov'a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
16px
24px
27.01.2020 11:24
ABONE OLgoogle

Savcı, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un 39 kişiyi kasten öldürme ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina’ya 2017 yılının ilk saatlerinde, yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybederken 79 kişi yaralandı. Davanın bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen Abdulkadir Masharipov’un (36) da aralarında bulunduğu 58 sanığın yargılandığı davada savcının, 27 Ocak 2020'de esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen Abdulkadir Masharipov’u yakalamak için 2 bin kişilik özel ekip oluşturdu ve Masharipov, Esenyurt’ta bir evde olaydan 17 gün sonra yakalandı. Savcının tutuklama talebiyle İstanbul Adalet Sarayı’ndaki nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Masharipov, suçlamaları kabul etmiş, kendisini öldürmeyi düşündüğünü dile getirmişti.

fadesinin ardından tutuklanarak cezaevinde gönderilen Masharipov hakkında,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede,  “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", 39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme", “Silahlı terör örgütüne üye olma", "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurma" suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. İddianamenin hazırlanmasının ardından Masharipov’un da aralarında bulunduğu 57 sanığın yargılanması sürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde