39 Milyona yapıldı 5 Milyona satıldı

39 Milyona yapıldı 5 Milyona satıldı

39 milyon liraya mal edilerek yapılan hidroelektrik santralı, 2006’da 5 milyon liraya özel sektöre devredildi!

39 Milyona yapıldı 5 Milyona satıldı
16px
24px
05.03.2010 06:26
ABONE OLgoogle

Samsun’da DSİ tarafından yaklaşık 39 milyon TL’ye yaptırılan ve 5 milyon TL’ye özel sektöre devredilen hidroelektrik santralı için Danıştay’dan ‘soruşturulsun’ kararı çıktı

Soruşturmanın dönemin DSİ Genel Müdürü olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na kadar uzanabileceği öne sürüldü.

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi, olayın soruşturulmasına bakanlığın izin vermemesi üzerine dosyayı Danıştay’a taşıdı. Danıştay Birinci Dairesi, bakanlığın kararını bozarak, sorumlular hakkında soruşturma yapılmasına karar verdi. ESM Samsun İl Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Danıştay’ın verdiği karar ile sorumluların soruşturulacağını ve santralın gerçek değerinin ortaya çıkacağını belirterek, “Davanın sonuçlanması ile Türkiye genelinde bu yolla özel sektöre devredilen 7 santralın daha gerçek değeri ortaya çıkacaktır” dedi.

DSİ’nin 1996’da yapımına başladığı Kumköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santralı 39 milyon 281 bin 592 TL’ye mal oldu. 2006’da yapılan özelleştirmede santralı IC İçtaş Enerji, 5 milyon 666 bin 584 TL’ye devraldı.

Aradaki bu fiyat farkı sendikanın dikkatini çekti. Sendika konuyu DSİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na taşıdı. Yapılan itiraz, inceleme ve hesaplamalar üzerine DSİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, geçen yıl nisanda yatırımcı firmanın verdiği bedelden hariç 19 milyon 479 bin 181 TL daha ödemesine karar verdi.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde