39 Bin TL'ye ev: İşte 2011'in ilk konut kampanyaları

39 Bin TL'ye ev: İşte 2011'in ilk konut kampanyaları

Yılın son ayında İstanbul’da beş yeni proje birden görücüye çıktı. İŞte o projeler ve fiyatları..

39 Bin TL'ye ev: İşte 2011'in ilk konut kampanyaları
16px
24px
28.01.2011 15:02
ABONE OLgoogle

Bülent Ekimci'nin haberi

Yılın son ayında İstanbul’da beş yeni proje birden görücüye çıktı. Farklı tarz ve yaşam alanlarıyla dikkat çeken bu projelerdeki stüdyo dairelerin fiyatı 39 bin liradan başlıyor. İsteyene 1 milyon 350 bin euro’ya villa da var...

TÜRKİYE’NİN konut açığı tartışılmaz bir gerçek. Ancak bugünlerde özellikle de İstanbul’un konuta doyup doymadığı tartışılıyor. Bazı projelerin satışında zorlanılması, yatırım amacıyla satın alınan konutlara kiracı bulunamaması gibi etkenler bu tartışmaları doğal olarak beraberinde getiriyor.

Nitekim son dönemlerde İstanbul’da, Ağaoğlu gibi birkaç büyük firma dışında eskisi kadar sık ve yoğun bir şekilde proje açıklandığına tanık olmuyoruz. Onun yerine mahalle aralarındaki gecekonduların yerine yükselen tek veya ikiz binalar, sıra dışı özelliklere sahip küçük projeler dikkat çekiyor.

Yeni projelerden ilki, fotoğraf sektöründe faaliyet gösteren Yalçınlar Grup’un Büyükçekmece’de inşa edeceği Göl Mahal villaları. Anadolu Yakası’nda yaptığı inşaatlarla tanınan Şua İnşaat, bu kez Avrupa Yakası’nda Halkalı’da yeni projesini açıkladı. Kurtköy’de bugüne kadar 6-7 proje yapan Dumankaya İnşaat, yine aynı bölgede Dumankaya Flex Kurtköy projesine start verdi. İstanbul Gültepe’de inşa ettiği 163 projesiyle adını duyuran Mersin kökenli Timur İnşaat, Nef 2 Haliç projesini açıkladı. Son olarak Özyurtlar İnşaat da Esenyurt’ta Ak&Nmerkez projesini satışa çıkardı.

2011’E DAHA HIZLI GİRECEKLER

İnşaat şirketleri, 2011 yılında ise biraz daha gaza basacak gibi görünüyor. Bu yıl toplamda 325 milyon lira değerinde 5 proje yapan Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 2011’in ilk 6 ayında 400 milyon liralık 5 projeye başlayacaklarını açıkladı. Dumankaya İnşaat, İstanbul Aydınlı’da 410 konut ve 50 villalık üç, Bahçeşehir’de de bin 500 konutluk iki proje yapacak.
Timur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef 2 Haliç projesinin ardından 2011’de de Nef 2 Kağıthane projesine başlayacaklarını açıkladı. Esenyurt’ta yeni bir arazi aldıklarını söyleyen Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise 2011’de de yeni bir proje yapacaklarını ifade etti.
İşte son dönemde satışa çıkarılan yeni 5 projenin özellikleri ve satış fiyatları...

ELITE CITY
İstanbul Anadolu Yakası’nın tanınmış firmalarından Şua İnşaat, Halkalı Atakent’te Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşım modeliyle 600 konutluk Elite City projesine başladı. 61 ile 190 metrekare arasında değişen 15 farklı tipteki dairelerin metrekaresi 2 bin 200 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. 1+1 daireler 171 bin-240 bin, 2+1’ler 252 bin-316 bin, 3+1’ler 373 bin-428 bin, 4+1 dairelerse 712 bin-836 bin liradan satılıyor.
Şema Mimarlık’ın imzasını taşıyan Elite City’de 4, 8, 20 ve 30 katlı binaların dış cepheleri tamamen porselenle kaplanmış. Yön hesapları yapılarak tasarlanan dairelerin güneş ışığından maksimum oranda yararlanması sağlanmış. 2+1 ve 3+1 dairelerin hemen hepsinin mutfak cephelerinde kış bahçesi bulunuyor.
24 saat güvenlik, kameralı sistemle izleme ve kontrollü giriş-çıkış yapılan sitede, kapalı yüzme havuzu, fitness center, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve vitamin bardan oluşan kapalı sosyal tesisin yanı sıra açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, tenis, basketbol ve voleybol sahaları gibi sosyal olanaklar bulunuyor.

GÖL MAHAL
1958 yılından bu yana fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren Yalçınlar Grup, Büyükçekmece Gölü kıyısında 92 bin 470 metrekarelik arazi üzerinde inşa edeceği Göl Mahal projesiyle inşaat sektörüne girdi. Bin 150 ile 2 bin 100 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek 38 villa, üç farklı mimariden oluşacak. Villaların fiyatı ise 1 milyon 350 ile 1 milyon 550 bin euro arasında değişiyor.
Göl Mahal, sürdürebilir bir gelecek için kendi kaynaklarını üreten ve doğadan aldığını doğaya sunan bir proje olma iddiasında. Bu doğrultuda, yağmur suları dev bir sarnıçta toplanarak arıtıldıktan sonra yeniden kullanıma verilecek ve su giderlerinde yıllık yüzde 40 ila 60 oranda tasarruf sağlanacak. Rüzgar tribünüyle ise elektrik üretilecek ve enerji giderlerinde yıllık yüzde 15 ila 30 tasarruf sağlanacak. Doğalgaz yerine elektriğin kullanılacağı projede, hem zeminden ısıtma hem de üflemeli merkezi klima sistemi yer alacak. Bu sayede de ilave yüzde 18 enerji tasarrufu sağlanacak.
Her noktasının aydınlık olmasını sağlayan bir iç bahçeye sahip olan villalarda, iki kişilik hizmetli odası ve 120-135 metrekarelik bir hobi odası bulunuyor. Asansör ve kış bahçesi, güneş kırıcı, mobilya, ışıklı asma tavan ve panjur seçenekleri ise isteğe bağlı olarak sunuluyor.
Proje içindeki Club Göl Mahal’de restoran, kafe, tenis kulübü, spa&wellness merkezi, fitness center, cep sineması ve açık-kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Spor ve çocuk oyun alanlarına da yer verilen projede, 4 tenis kortlu, 1 voleybol, 1 basketbol sahası ve 1 çocuk parkı alanına da yer verilmiş.
 
DUMANKAYA FLEX KURTKÖY
Dumankaya İnşaat, yeni home ofis projesi Dumankaya Flex Kurtköy’ü satışa çıkardı. 376 home ofisten oluşan projede, 40-66 metrekare arası stüdyo, 60-86 metrekare arası 1+1 ve 90-154 metrekare arası 2+1 home ofis seçenekleri sunuluyor. Stüdyo dairelerin fiyatı 84 bin ile 147 bin lira, 1+1 dairelerinki 128 bin ile 186 bin lira, 2+1 dairelerinki ise 185 bin ile 393 bin lira arasında değişiyor. Peşinatsız ödeme seçeneği de sunulan projeden, 120 vade ile 830 lira ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. 2013 yılında sahiplerine teslim edilecek projede, 2012 yılının sonunda bir ara ödeme yapmanız gerekiyor.
Dumankaya Flex Kurtköy’de home ofis sahiplerine, Pusula Business ile 7/24 sekreterya destekli concierge hizmetinden firmalara özel Türkçe ve İngilizce 7/24 çağrı merkezine, firma çalışanlarının motivasyonuna yönelik özel hobi organizasyonlarından özel davet ve toplantılara, her türlü teslimat ve kurye hizmetlerinden hatırlatma servislerine, indirimli araç kiralama ve havaalanı transferlerine kadar birçok ayrıcalık sunuluyor.

Enerji tüketiminde maksimum tasarruf sağlayan ekolojik bir iş ve yaşam merkezi olarak tasarlanan proje, “çevre dostu” olarak nitelendirilen binalara verilen Leed sertifikasını almaya da aday. Çatıda yüzme havuzu, flexible roof ve executive lounge gibi özel birçok sosyal alanın bulunduğu Dumankaya Flex’te, lobi hizmetleri, fitness salonu, çocuk oyun alanı, alışveriş birimleri, kademeli yansıma havuzları, teras bahçeleri, yürüyüş ve koşu parkurları, açık ve kapalı otopark ile 24 saat güvenlik hizmeti gibi özellikler göze çarpıyor.

NEF 2 HALİÇ
Gültepe’deki 163 projesiyle ismini duyuran Timur İnşaat, 10 dönüm arazi üzerine inşa edeceği Nef 2 Haliç projesini satışa çıkardı. 6 metre tavan yüksekliğine sahip 1+1 ve 2+1 loft daire seçenekleri sunulan projede, satış fiyatları 244 bin ile 449 bin lira arasında değişiyor.
Timur İnşaat, yeni projelerinde “küçülen dünyada büyük çözümler yaratma ve efektif yaşama sanatını en iyi şekilde kullanma” fikrinden yola çıkarak, düşük maliyetlerle kolay ulaşılabilir hizmetler sunmayı amaçlıyor. Firma, bu anlayışla geliştirdiği patentli “Foidhome” konseptini Nef 2 Haliç projesinde sunacak. Projenin hedef kitlesini, çocuklu veya yeni evli aileler ile genç profesyoneller oluşturuyor. Timur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Timur, kişi başına 2-3 bin lira maaş alan ve toplam 5-6 bin lira hane gelirine sahip ailelerin Nef 2 Haliç’ten kolaylıkla ev alabileceğini belirtiyor. Timur, projeye yatırım yapanların evlerini bin 600-2 bin 300 liraya kiraya verebileceklerini öngörüyor.

AK&NMERKEZ
Özyurtlar İnşaat, Akın Holding’in Esenyurt’taki 32 bin metrekarelik arazisinin üzerine 962 konut ve 173 işyerinden oluşan Ak&Nmerkez projesini inşa ediyor. 19’ar katlı 6 bloktan oluşan Ak&Nmerkez’de, 34 ile 162 metrekare arasında 1+0 stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor. Bu dairelerin fiyatı 39 bin ile 184 bin lira arasında değişiyor. Altı tamamen alışveriş merkezi olarak tasarlanan projede 173 işyeri buluyor. 10 metrekareden başlayıp 1.805 metrekareye çıkan işyerlerinin satış fiyatı ise 112 bin ile 5 milyon 950 bin lira arasında. Konutlara giriş alışveriş merkezinin içinden yapılacak. Projeden konut alanlar temizlik, oda servisi veya sekreterya hizmetinden yararlanabilecek.
Doğan Araslı Caddesi’nin artık Esenyurt’un Bağdat Caddesi olacağını iddia eden Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, Ak&Nmerkez projesiyle ilgili ise “Sadece arsa bizim. Proje Özyurtlar İnşaat’a ait” açıklamasını yapıyor.
Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise 150 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirecekleri projeden elde edilecek hasılatın yüzde 43’ünü Akın Holding’in, yüzde 57’sini ise Özyurtlar İnşaat’ın alacağını söylüyor.

ATAKENT 3
Küçükçekmece’de geçtiğimiz hafta satışa çıkan 2 bin 300 konutluk Avrupa Konutları Atakent 3 projesinde üç günde bin konut satıldı. Artaş İnşaat’ın TOKİ İştiraki Emlak GYO ile hasılat paylaşım sistemiyle Atakent’te inşa ettiği projede, 167 odalı bir otel ve 16 mağaza bulunuyor. 83 ile 182 metrekare arasında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 216 bin 600 ile 443 bin lira arasında değişiyor.
Artaş İnşaat İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katılığı bir toplantıyla tanıtılan Atakent Konutları 3’te, havuzlar, göletler, şelalelerle birlikte düzenlenen peyzaj alanı 162 bin metrekareye ulaşıyor.
“Avrupa Konutları markası altında inşa edeceğimiz Atakent 3, altıncı projemiz. Son 5 yılda 6 bin 300 konutun teslimini gerçekleştirdik. Biz yaptığımız projelerde her zaman tatil köyü konseptinde bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Atakent 3 projemizde de büyük bir alanı yeşil ve gölet alanlarına ayırdık” diyen Çetinsaya, 24 saat güvenlik hizmetiyle, otoparklarla, havuzlarla, sosyal tesislerle, spor ve çocuk oyun alanlarıyla huzurlu bir yaşam alanı inşa ettiklerini söyledi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise “Avrupa Konutları Atakent 3 projesi İstanbul’a büyük değer katacak bir proje. Böyle başarılı, büyük projeler kent kültürünün de gelişiminde büyük rol oynuyor” dedi.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde