36 parlak fikre 60 milyon lira kredi

36 parlak fikre 60 milyon lira kredi

İyi Girişim için “Geleceğini Tasarla” Girişimciler ve iş dünyasının liderleri iyiGirişim Zirvesi’nde buluştu

36 parlak fikre 60 milyon lira kredi
16px
24px
21.11.2013 13:34
ABONE OLgoogle

Endeavor ve TÜSİAD ortaklığında, Akbank  ana sponsorluğunda düzenlenen “iyiGirişim Zirvesi”nin üçüncüsü  Sabancı Center‘da gerçekleştirildi.

Yarının Büyük İşletmeleri YABİ’lere özel “Design Thinking/Geleceğini Tasarla” temasıyla katılımcıların şirketlerini farklı bakış açılarıyla değerlendirildiği Zirve, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen girişimcilerini, yatırımcılarını ve şirket üst düzey yöneticilerini İstanbul’da buluşturdu. İyiGirişim Zirvesi, geleceğin büyüyen şirketleri için büyüme ivmelerini hızlandıracak ve uluslararası arenalara yükselmelerini sağlayabilmeleri için stratejik karar alma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Zirve’de açılış konuşmaları Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve TÜSİAD Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu tarafından yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından  TBWA Istanbul  Başkanı  Cem Topçuoğlu "Eyvah, Şirketiniz Zirvede", Intel Capital Üst Düzey Yöneticisi Barış Aksoy "Tamam Mı, Devam Mı" , Mars Entertainment CEO'su Muzaffer Yıldırım "En İyi Hatalarım" ve Mutfak Sanatları Kurucusu Mehmet Aksel “Olmaz!” başlıklı kendi girişim tecrübelerini paylaştıkları konuşmalar yaptılar.

Sunumların ardından Birsel+Seck'den Kurucusu Ayse Birsel  “Hayal Ettiğin Girişimci Hayatını Tasarla” başlıklı üç saatlik bir atölye çalışması düzenledi.                                                                                                                                                 

Bu yılki teması “ Design Thinking/Geleceğini Tasarla” olarak belirlenen iyiGirişim Zirvesi’nde konuşmacılar, değişimi tasarlamak, yeni işler yaratmak, hedef müşteri kitlesini belirlemek gibi konular üzerine tartıştılar. İyiGirişim Zirvesi'nin teması olarak belirlenen “Design Thinking” metodolojisini kavrayan girişimciler, hem potansiyel müşterilerini hem de değer zinciri paydaşlarını empati yeteneği ile daha iyi anlayabilecekler. Ayrıca, kendi girişimci hayat tarzlarını daha verimli bir yapıya oturtabilmeleri için gerekli araçları öğrenecekler.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin “Bugün burada iyiGirişim Zirvesi’nde değerlendirecegimiz “Design Thinking/Tasarım Düşüncesi”  yaklaşımı girişimleriniz de sadece marjinal verimlilik kazandırmak veya kaliteyi biraz artırmak değil, ele aldığınız herhangi konuyu özgün bakış açısıyla yepyeni bir çözüm geliştirmenize odaklanıyor. En yaratıcı girişimciler, gelecek için cesur vizyonlar yaratmak ve henüz var olmayan müşterilerine en iyi hizmetleri sunmak için tasarım düşüncesi metodolojisini kullanmaya başlamıştır. Bizler de Endeavor Türkiye olarak ciddi rekabet avantajı ve hızlı büyüme potansyeli yüksek olan bu tür Etkin Girişimciligin ülkemizde yaygınlaşmasına destek vererek bu girişimcilerin önlerini açmaya çalışıyoruz.”dedi.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de konuşmasında, Türkiye’nin arzuladığı atılımları gerçekleştirmesinde ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında girişimciliğin kilit rol oynadığını vurgulayarak, “Bugün gelişmiş ülkelerin ekonomilerini öne çıkaran, piyasa değeri itibarıyla global sıralamalarda en üstte yer alan pek çok şirketin başarı hikayesinin ardında genç girişimciler ve hayalleri bulunuyor. 75 milyonluk, dinamik ve genç nüfusumuz yarının uluslararası işletmelerini kuracak daha fazla genç girişimciyi yetiştirme potansiyeline sahip. Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında gençlerden oluşan ülkemizden de dünya’da marka olmuş daha fazla sayıda şirket, girişimci çıkartmalıyız.” dedi.

Akbank olarak yeni fikirlerin, girişimcilerin arkasında olduklarının altını çizen Binbaşgil, “Endeavor’la işbirliğimiz kapsamında uyguladığımız finansman modeliyle etkin girişimcilere, ayırdığımız kredi havuzundan uygun teminat koşulları, uzun vade ve düşük faiz sunuyoruz. Bugüne kadar 36 parlak fikre sahip Endeavor girişimcisine yaklaşık 60 milyon lira kredi kullandırdık. Ancak bu konudaki çalışmalarımız sağladığımız finansman desteğinin de ötesinde. Farklı işbirliklerimizle girişimcilerimize rehberlik, danışmanlık ve eğitim desteği de sağlıyoruz.” dedi.

TÜSİAD Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu, “Türkiye bugün dünyanın en önemli pazarlarından biri. İş planını iyi çıkarmış, denetimlerini yaptırmış, ve kendini iyi izah edebilen girişimcilerin gerek banka finansmanı, gerek fon yatırımcılarından destek alma konusunda epey rahatladıklarını görüyoruz.” dedi.

Zirve katılımcıları, "tasarım insan içindir" önermesinden yola çıkarak, üretimden kullanıma kadar, sürece dahil olan tüm paydaşların ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alan çözümler üzerinde durdular. Zirvede, gelişen şirketler ve yeni girişimler için "bütün iş süreçlerinin farkındalık üzerine kurulması" konusunda yürütülebilecek çalışmalar da, deneyimlere dayanılarak ele alındı.

Zirve'de ayrıca hataların suçlama değil, ders çıkarma aracı olarak görüldüğünde, yaratıcılığın da destekleneceği gerçeği tartışıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde