36 milyon liralık mülk ihaleyle satılacak

36 milyon liralık mülk ihaleyle satılacak

Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın mallarına el koyan TMSF’nin satıştan elde edeceği gelir öncelikle Soma çalışanları için kullanılacak

36 milyon liralık mülk ihaleyle satılacak
16px
24px
05.04.2015 09:34
ABONE OLgoogle
TBMM’de kabul edilen kanun maddesiyle, Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın mallarına el koyan TMSF’nin satıştan elde edeceği gelir öncelikle Soma çalışanları için kullanılacak

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda değişiklik yapan kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde 47 madde daha kabul edildi. Tasarıya 6 yeni madde ihdas edilirken, 6 madde de metinden çıkarıldı. Kabul edilen maddelerden biri, Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden işletmesinin sahibi Alp Gürkan’ı yakından ilgilendiriyor.

TMSF geçtiğimiz günlerde, işadamı Korkmaz Yiğit’den olan alacakları nedeni ile, mallarına tedbir koyduğu Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’a ait 36 milyon lira değerindeki gayrimenkulleri satışa çıkarmıştı.

Kabul edilen maddeye göre, yeraltı maden işletmeciliği yapan şirketlere ait malların TMSF tarafından el koyma ya da takip yoluyla satışından elde edilen gelirler, öncelikle söz konusu şirketlerde çalışmış olan işçilerin hak ettikleri kıdem tazminatları ve diğer ücret alacakları ödemesinde kullanılacak.

36 milyon liralık mülk

Ödemeler, TMSF tarafından söz konusu çalışanların hesaplarına yatırılacak. Soma’da yaşanan maden kazası sonrasında kapatılan işletmelerde çalışmış olan işçiler de kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla çalışma izin ve benzeri ücretlerini bu kapsamda alabilecek.

Alp Gürkan’a ait satışa çıkarılan konutlardan İstanbul Ortaköy’deki binanın değeri 34 milyon lirayı aşıyor. Yine, Gürkan’a ait Spine Tower’da  bulunan dairenin değeri 1 milyon 640 bin TL. Tarabya’daki gayrimenkulün yarı hissesi için de 460 bin TL değer biçildi. Gayrimenkullerin satış ihalesi 20 Nisan’da gerçekleştirilecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde