350 Milyon Dolarlık yatırım: Curio Collection by Hilton, ilk kez Bodrum'da

350 Milyon Dolarlık yatırım: Curio Collection by Hilton, ilk kez Bodrum'da

The BO Vue Hotel Bodrum için imzalar İstanbul’da atıldı.

350 Milyon Dolarlık yatırım: Curio Collection by Hilton, ilk kez Bodrum'da
16px
24px
18.07.2018 15:19
ABONE OLgoogle

Hilton, Türkiye’deki ilk Curio Collection resort otelini BESA Grup ile Bodrum Küçükbük’te toplam 350 milyon dolarlık “The BO Vue” yatırımı için imzalar İstanbul'da atıldı. Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de yapılan imza töreninde Hilton ailesi ile Besa Grup bir araya geldi.

Hilton Bomonti Hotel’de yapılan basın toplantısında BESA Grup Başkanı Salih Bezci,  “Türk turizmi için elimizi taşın altına koyduk. Bodrum’a 5 milyar dolarlık turizm yatırımı bekleniyor. Turist sayısında rekor artış bekleniyor. Bodrum henüz dünyada tam yerine ulaşmadı. Akdeniz’de Cannes iyi tanıtım yapıyorlar. Fuar ve kongre turizmini Türkiye’ye getirmek lazımdır. Türkiye’de aynı gün içinde hem doğu hem batı ile ticaret yapılabiliyor. Bu büyük bir özelliktir. Bunların hepsini artı kara geçirip, iyi pazarlamamız gerekiyor. Turizm bakanı içimizden biridir bunlara önem verip ülkenin tanıtımını ön plana çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

Salih Bezci şöyle devam etti: Türkiye’deki ilk Curio Collection Oteli'nin açılışı bizim için çok heyecan verici bir dönüm noktası. The BO Viera projesi ile büyük bir hayalimizi gerçekleştirmiştik. Şimdi, dünyanın da en önemli tatil destinasyonları arasında yer alan Bodrum’un değerine değer katacak “The BO Vue”, Türkiye’de ilk kez hayata geçiriyor. “The BO Vue”, gerçek bir unutulmaz konaklama deneyimi arayan meraklı gezginlerin Bodrum’daki vazgeçilmez adresi olacağından eminim. Değerli Hilton yöneticilerine, bu lüks markayı Türkiye’ye getirmek için BESA Grup’u tercih ettiklerinden dolayı teşekkür ederim. Alanlarında uzmanlaşmış iki grubun, Bodrum’un daha da gelişmesi için güçlerini birleştirecek olmasından mutluluk duyuyorum.”

The BO Vue’in tamamıyla entegre olacağı The BO Viera, villa ve rezidanslardan oluşan 330 yaşam ünitesi ile misafirlerine özel plaj, spor merkezi, spa ve diğer tesislerden yararlanma olanağı sunuyor. Otelin 2021 yılında ilk misafirlerini ağırlaması bekleniyor.

İstanbul’da düzenlenen imza töreninde BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Hilton MENA (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser ve Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer, “The BO Vue” ile ilgili bilgi verdiler.

TOPLAM 350 MİLYON DOLAR

BESA Grup Turizm Koordinatörü Yunus Gürkan’ın açış konuşmasından sonra projenin toplam bedelinin 350 milyon dolar olduğunu bildiren Bezci, Projenin yatırım “Projede otel 25 bin metrekarede yer alıyor ve m2 fiyatın 2 bin dolar civarındadır. Toplam 1540 bin m2 arazide 1200 m sahil şeridi var. Ayrıca konutlarda 330 anahtar daha var ticari üniteler var kafeler olacak” şeklinde konuştu

Toplantıya Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Hilton MENA Başkanı Hilton MENA Başkanı Rudi Jagersbacher, Hilton MENA İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser, Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer katıldı.

EFE BEZCİ: KALIPLARI YIKACAK OTEL

BESA Grup Başkan Yardımcısı Efe Bezci “Hilton Türkiye’de 5 marka ile faaliyet gösteriyor. 6’cı marka ile Türkiye’ye giriyor. 18 markanın içinde Curio Collection by Hilton kalıpları yıkacak bir otel olarak tasarlandı. 2001 yılında ilk misafirleri ağırlayacağız 85 odalı ve tüm odaları deniz manzaralı olacaktır. Hilton marka ve standartlarının korunacağı The BO Vue” otelimiz ile Curio Collection by Hilton’un, sahip olduğu elit konseptle gerek Bodrum’a gerek turizm sektörümüze çok değerli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Hilton’un Türkiye’ye ilk kez verdiği markası Curio Collection by Hilton için BESA Grup yatırımını ve güvencesini seçmesinden onur duyuyoruz. “The BO Vue”, Bodrum’un seçkin ve elegant bir adresi olarak vazgeçilmez bir deneyim olacak. Geleceğe atılan temellerin sağlamlığını gösteren bu iş birliğinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

NİDA SÖZÜGEÇER: GÖZ KAMAŞTIRAN BİR KONUMDA OTELLER

Hilton Türkiye İş Geliştirme Direktörü Nida Sözügeçer “Hilton 14 markası 300 den fazla oteliyle misafir ağırlıyor. Türkiye’de 61 yıldır hizmet veriyoruz. 2007 de 9 otel 91 sayıya ulaştı. Türkiye’de6 marka ile varız. Üst segment olan Cruio Collection by Hilton eşi benzeri olmayan koleksiyon oteldir. Göz kamaştıran bir konumda yapılar resort oteldir. Şehirdeki özel otelleri dönüştürmek için yatırımcılarla görüştüğümüz bir markadır. Yerel kişilikleri korurken, 70 milyonluk uluslarası portföyünden yararlanmak isteyen yatırımcılara ümit vermektedir. 4 yıllık marka 27 ülkede 51 tane benzeri olmayan otelimiz var 68 tane sözleşmesi imzalanan açılacak oteller var. Paris, Hamburg, Roma, Florida, Karayipler, Maldivler bölgele var. Bodum’un Curio markasını in iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.”

RUDİ JAGERSBACHER: TÜRKİYE’YE TALEP BAŞLADI

Hilton MENA Başkanı Rudi Jagersbacher “Son derece güçlü bir talep görüyoruz. Müşterilerimiz tekrar Türkiye’ye gelmeyi başladı. Otel odasına ihtiyaç vardır.”

CARLOS KHNEİSSER: HERKES LOKASYON DER, BEN İYİ ORTAK DERİM

Hilton MENA bölgesi (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlos Khneisser,:
“İnsanlar her zaman lokasyon lokasyon derler. Bende lokasyona iyi bir ortak lazım derim. İyi bin ortakla yola çıktık. Curio Collection, yatırımcıların lüks oteller için özgün konseptler geliştirmesine ve Hilton sistemimize entegre etmesine imkan veriyor. Türkiye’nin St. Tropez’i diye anılan Bodrum, seçkin otellere, restoranlara ve beach club’lara ev sahipliği yapıyor. Farklı bir konaklama deneyimi tasarlamayı ve geliştirmeyi taahhüt eden yatırımcıyla birlikte çalışıyor, misafirlerin sürekli gelişen bu gözde destinasyonda en iyi deneyimi yaşamasını amaçlıyoruz.”

CURIO COLLECTION BY HILTON BODRUM’UN “EN”LERINE ADAY OLMAYA HAZIRLANIYOR

Curio Collection by Hilton, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın en seçkin 18 destinasyonunda, her biri özenle tasarlanmış 67 otelin yer aldığı özel bir koleksiyondur. Bulunduğu lokasyonun yerel dokularını benzersiz bir konfor ile buluşturan Curio Collection by Hilton markası Türkiye’de ilk kez “The BO Vue” ile Bodrum’da yaşam bulacak. Özgün yapısı içerisinde yaşattığı ince detaylarla tasarlanmış mimarisi, yerel ve dünya mutfağından sunduğu özel lezzetleri ve üst düzey misafirperverliği ile “The BO Vue”, Bodrum’un “en”lerine aday olmaya hazırlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde