35 milyarın tek bakanı

35 milyarın tek bakanı

TMSF’nin atandığı şirketlerde tüm atama işlemlerine, şirketin satılmasına, tasfiyesine TMSF’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli karar verecek.

35 milyarın tek bakanı
16px
24px
18.01.2017 07:40
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen ve kayyum olarak TMSF’nin atandığı şirketlerde tüm atama işlemlerine, şirketin satılmasına, tasfiyesine TMSF’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli karar verecek.

Geçtiğimiz günlerde OHAL kapsamında çıkarılan 680 sayılı kanun hükmünde kararname ile bu yetki TMSF’den sorumlu bakana verilmişti.

TMSF'nin el koyduğu şirket sayısı 799 oldu

Resmi Gazete’de dün bu kararın nasıl uygulanacağına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. TMSF’de şimdiye kadar 43 grup ve toplamda 789 şirket bulunuyor.

Toplamda 37 bin 500 kişinin çalıştığı bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğü 34.8 milyar lira, ciroları 16 milyar lira ve öz kaynakları da 16.1 milyar lira. 

TSMF'ye devredilen şirketlerin satışıyla ilgili kararı bakan verecek

Tebliğe göre; anonim şirketlerin (AŞ) yönetim kurulu üyeleri, limited şirketlerin müdür ya da müdürleri, diğer şirketlerin yöneticileri ile genel müdür, murahhas aza, murahhas müdür veya aynı yetkilere sahip üst yöneticileri, Bakan Canikli tarafından atanacak. Tebliğ ile şirketlerin satış ve tasfiye sürecinin nasıl yürütüleceği de belirlendi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde