34 Türk askeri şehit olmuştu! Pompeo: Türk askerini Ruslar vurdu

34 Türk askeri şehit olmuştu! Pompeo: Türk askerini Ruslar vurdu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompe, idlib'de 34 şehit verdiğimiz saldırıya ilişkin "Rusların onlarca Türk askerini öldürdüğüne inanıyoruz" dedi.

34 Türk askeri şehit olmuştu! Pompeo: Türk askerini Ruslar vurdu
16px
24px
17.03.2020 19:22
ABONE OLgoogle

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya'nın Suriye'deki operasyonları süresince düzinelerce Türk askeri öldürdüğüne inandıklarını ifade etti.

Washington'daki ABD Dışişleri Bakanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Pompeo, "Washington'ın NATO müttefiki Türkiye'ye desteği sürüyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Reuters'ın aktardığına göre Pompeo, askerlerin nerede ve ne zaman öldürüldüğüyle ilgili bir bilgi sunmadı. 27 Şubat'ta Suriye'nin idolib bölgesinde düzenlenen bir saldırıda 34 Türk askeri şehit olmuştu. Ankara, saldırıyı Suriye ordusunun gerçekleştirdiğini duyurmuştu. 

Saldırının yankıları ise uzun süre dünya gündeminde yer aldı. Rusya'da gerçekleştirilen Moskova zirvesinin ardından bölgede ateşkes ilan edilirken, saldırı sonrası gerilen Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler de normale döndü.

Öte yandan NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay'ın aktardığına göre, Pompeo, "Türkiye'ye ek yardım sağlamayı düşünüyoruz" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde