300 kişilik birlik niçin kuruldu?

300 kişilik birlik niçin kuruldu?

Şahin'in evinde bulunan 'S1 Belgesi'nin 300 kişilik, 30 yaş altı subaylardan kurulacak seçme birliğin listesi olduğu ortaya çıktı.

300 kişilik birlik niçin kuruldu?
16px
24px
12.01.2009 08:45
ABONE OLgoogle

ERGENEKON terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra önceki gece 'Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak' suçundan tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, ifadesinde şok iddialarda bulundu. Şahin, 17 askerimizin şehit olduğu Aktütün Karakolu'na yapılan baskını 20-25 gün önceden Doğu'da görev yaptığı dönemden tanıdığı koruculardan öğrendiğini ve MİT'ten tanıdığı birisine bunu aktardığını öne sürdü.

'S1 BELGESİ' KONUŞTURDU

ŞAHİN evinde ele geçirilen içinde çok sayıda genç subayın isimlerinin bulunduğu 'S1 Belgesi'yle ilgili açıklamalarında şok iddialarda bulundu. İki muvazzaf generalin kendisinden terörle mücadele için 30 yaşındaki subaylardan özel bir ekip kurmasını istediğini de öne süren Şahin 'Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Terörle Mücadele'de yeni oluşuma gidileceği konusundaki açıklamasının ardından Genelkurmay'dan bir tuğgeneral ile Diyarbakır'dan bir korgeneral bu yeni oluşumun müsteşarlığına benim getirileceğimi ve hazırlık yapmamı söylediler' dedi.

30 YAŞ ALTI ASKERLERİ SEÇTİ

İSİMLERİNİ de verdiği iki muvazzaf generalin yeni kurulacak birimle ilgili düşüncelerini sorduklarını ifade eden İbrahim Şahin 'Ben de asker, polis ve MİT'in birlikte çalışması halinde terörle mücadelede başarılı olacağı düşüncelerimi anlattım. Bana 300 kişi seçeceksin dediler. Oluşumda görev almak üzere 30 yaşın altındaki askerlerden oluşan bir liste yaptım. Ele geçen 'S1 Belgesi' buna aittir' diye konuştu.

GÖMSEM ELMADAĞ'A GÖMERİM

BOMBA tarlalarını gösteren krokilerin kendisine ait olmadığını iddia eden Şahin 'Kriminal inceleme yapılabilir. Bu yazılar bana ait değildir. Ayrıca lav silahları bulunduğu söyleniyor. Polisin elinde böyle bir silah yoktur. Askeriye de vardır. Ayrıca niye oraya gömeyim? Elmadağ da daha ıssız yerler var oralara gömerim' dedi.

Kendini devlete çalışıyor gibi gösterme derdinde

SAVUNMASINDA sürekli olarak kendisini MİT ve bazı muvazzaf generallere bilgi verdiğini öne sürerek devlet adına çalışıyormuş gibi göstermeye çalışan İbrahim Şahin, telefon konuşmalarında adı 'Serpil' olarak geçen kadrının gerçek isminin Matit Sarsanyan olduğunu anlattı.

Şahin, 'Bu kadın Erzincan bölgesinde altın arıyordu. Hüdai bu kadının ayrıca Güneydoğu'da çeşitli illerde evler kurduğunu bu evlerde yurtdışından gelen Ermeni yandaşlarını barındırdığını anlattı. Ben de bunu MİT'den tanıdğım kişilere iletince ayrıntılı bilgi istendi. Hüdai de bu nedenle ayrıntılı bilgi elde etmeye çalışıyordu. Ayrıca Diyarbakır'da görev yapan korgeneral bu kadın hakkında bilgi istediği için araştırma yapıyorduk' dedi.

Hafızasını kaybetti ama kitap yazıyor!

Susurluk'ta hapis yatmaktan 'Hafızamı kaybettim' diyerek kurtulan İbrahim Şahin, 'Ülkenin gidişini iyi görmediği' için kitap yazmaya başladığını söyledi.

Aktütün saldırısını 25 gün önceden biliyordum

İBRAHİM Şahin 17 askerimizin şehit olduğu Aktütün Karakolu saldırısıyla ilgili de şok bir iddiada bulundu. Doğuda görev yaptığı dönemden tanıdığı koruculardan Aktütün Karakolu'na saldırı yapılacağını, saldırıdan 20-25 gün önce öğrendiğini iddia eden Şahin 'Bunu MİT'te bir tanıdığıma bildirdim' dedi.

Suikast için değil istihbarat içinmiş

İBRAHİM Şahin, 12 kişilik suikast listesinin kendisine ait olmadığını savunarak 'Ben Aleviliğe karşı değilim. Ele geçen silahlarla ilgim yoktur. Hiçbir kimseye karşı da bir saldırı planlamadım' savunması yaptı. Sivas'ta Ermeni Cemaati'nin lideri konumundaki Minas Durmaz Güler'e yönelik suikast planı yapmadığını öne süren Şahin, 'Fatma Cengiz'i Kayseri'de 'Asena' olarak tanıyordum. Evlerinde zaman zaman konuk olurum. Ermeni konusu ile ilgilendiğim için beni bir yazar ile tanıştırdı.

Bu yazar ile yaptığım konuşmada Tomarza da Ermenilerin düzenli olarak aylık para toplandığını ve bunların sorumlusunun Sivas'ta kuyumculuk yapan birisi olduğunu söyleyince ayrıntılı bilgi alıp istihbarata bildirmek istedim. Fatma Cengiz bana DTP içinde 520 kişinin Ermeni olduğunu ve isimlerini bildiğini söyledi. Listeyi istedim ama bana ulaşmadı. Telefon konuşmaları bu konu ile ilişkilidir. Hiç kimseye karşı saldırı olayı peşinde olmadım' diye konuştu.

Suikast listesi Ergenekon liderlerinden

İBRAHİM Şahin'in bilgisayarından ele geçirilen şifreli suikast planının Ergenekon'un halen aktif olan lider kadrosundan geldiği ortaya çıktı. Polis, uzun uğraşlar sonunda kriptolu belgenin beş ayrı eylem planı olduğunu belirledi. Planın ilk üç aşaması da deşifre edildi.

LAV SİLAHI İLE VURULACAK

1- Ocak'ta düzenlenecek suikast planı: Ermeni Cemaatine yönelik saldırılarda Patrik Mesrop Mutafyan ve Sivas Ermeni Cemaati temsilcisi Minas Durmaz Güler lav silahıyla, saldırı düzenlenecek.

Eylemin Amacı: Hükümetin uluslararası camiada itibarını zedelemek ve Türkiye'yi uluslararası arenada yalnızlaştırmak.

ALEVİ-SÜNNİ KAVGASI ÇIKACAK

2- Şubat'ta düzenlenecek suikast planı: Hükümetin Alevi açılımına destek vermeyen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Eski Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kazım Genç'e suikast planı.

Eylemin Amacı: Alevi cemaatinden iki önemli isim öldürülerek Alevi-Sunni çatışması çıkarmak ve Türkiye'nin iç barışını kaosa sürüklemek..

TÜM TOPLUMA MESAJ VERİLECEK

3- Mart'ta düzenlenecek suikast planı:

İlk iki aşama yapıldıktan sonra tüm halka mesaj vermek için bombalı araçlarla 6 ayrı yerde eylem yapılacak. İlk eylemler Ankara'daki Otimum ve Antras Alışveriş Merkezleri'ne düzenlenecek. Diğer 4 eylem de büyük illerde yine alışveriş merkezlerine düzenlenecek.

Eylemin Amacı: Üç eylem de 29 Mart'taki yerel seçimlere kadar gerçekleştirilerek, halka mesaj vermek.

Özkan Tamirak/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde