300 bin TL parayı alıp 1 günde gittiler

300 bin TL parayı alıp 1 günde gittiler

Levent’te 1 TL dahi vermeden en değerli arazileri işgal eden gecekondu sahipleri, 300 Bin TL aldı

300 bin TL parayı alıp 1 günde gittiler
16px
24px
13.03.2010 15:04
ABONE OLgoogle

İSTANBUL Levent’te 1 TL dahi vermeden en değerli arazileri işgal eden gecekondu sahipleri, inşaat şirketi Seba’nın 300 bin TL’lik cazip teklifine ‘hayır’ diyemedi. 300 biner TL’yi ceplerine koyan gecekonducular, 1 gecede evleri yıkıp gitti. Araziye çok lüks konut projesi yapılacak

İstanbul’un en merkezi semtlerinden Levent’in gecekondularıyla ünlü bölgesi Levazım’ın yüzü, Seba İnşaat’ın hazırlamakta olduğu lüks bir konut projesiyle yenilenecek. Firma, bölgedeki 15 dönümlük arazide 80 lüks konutu içeren 8 bloğun yükseleceği ‘Seba Flora Evleri’nin inşaatına Haziran ayında başlayacak. Bu bölgede oturan 39 gecekondu sahibi ise, Karayolları arazisi, Bellevue Residences gibi lüks projelere komşu olan ve merkezi konumuyla popülaritesini artıran bu arsada proje geliştirmek için firmaların rekabete girmesinden oldukça kârlı çıktı. Seba İnşaat’ın arsayı bırakmaları karşılığında ettiği “300’er bin TL’lik cazip teklif”, gecekonducuların evlerini yıkarak bölgeyi sadece 1 günde terketmesine neden oldu.

M2’sini 5 bin $’dan satacak

Gecekondu sahipleriyle Temmuz 2009’da anlaştıklarını söyleyen Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, “Arsa için Belediye ve Milli Emlak’a 27 milyon TL, 39 gecekonduya ise yaklaşık 13 milyon TL verdik. Her bir gecekonduya 300 bin lira ödedik. Biz ayrılmaları birkaç ay sürer derken, 1 günde evlerini yıkıp gittiler. Biz de Ağustos 2009’da tapumuzu alarak enkazı kaldırdık ve proje geliştirme çalışmalarına başladık” diye konuştu.

15 dönümlük arsa ile 2008’in sonundan itibaren ilgilenmeye başladıklarını belirten Keçeli, “Aşçıoğlu ve Büyükhanlı gibi büyük grupların ilgilendiği arsa bizce İstanbul’un göbeğindeki en güzel semtte. Yüksek bir pay teklif ettik ancak bu projeye ve bölgeye değerdi” dedi. İnşaatına ve satışına Haziran’da başlayacakları projeyi 2 yılda teslim etmeyi planladıklarını söyleyen Keçeli, “Seba Flora Evleri projesinde yaklaşık 20 milyon dolar yatırımla lüks bir site yapacağız. 5’er katlı 8 blokta toplam 80 daire olacak. 170 metrekare 4+1 daireler 850 bin, 280 metrekare çatı dubleksleri 1 milyon 400, 250 metrekare bahçe dubleksleri ise 1 milyon 300 dolara satılacak. Metrekaresini 5 bin dolara satmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sapphire’e komşu 31 katlı plaza yapacak

Levent’te Sapphire projesi ve Movenpick Oteli’nin arasındaki 5 dönümlük arsada 31 katlı ofis binası inşa edeceklerini açıklayan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, “30 bin metrekaresi kiralanabilir alanı olacak arsada Promesa Gayrimenkul şirketiyle ortağız, 30 milyon dolar yatırımla kat karşılığı inşa edeceğiz. Eylül’de inşaat başlayacak ve 2 yılda tamamlanacak” diye konuştu. Yine bu yıl İstinye’de de 2 lüks konut projesine imza atacaklarını belirten Keçeli, şöyle devam etti: “Biri Seba Vista adında 56 dubleks dairelik bir proje, Temmuz’da inşaatına başlayacağız. Diğeri ise 36 dublekslik Seba Vadi Konakları. Mayıs’ta inşaatına başlanacak proje 1 yılda tamamlanacak. 2 projede de fiyatlar metrekarede 3-5 bin dolar arasında değişecek.”

Turizm ve sinema sektörüne de el attı

Turİzm ve enerji alanlarına da sıcak baktıklarını söyleyen Keçeli, “Yenikapı ile Hacıosman arasında Metro hattında uygun bir arazi bulabilirsek bir iş oteline bu yıl başlamak istiyoruz” dedi. Fethiye’de 1.7 megawatt kapasiteli bir hidroelektrik santrali kurduklarını, enerjiye uzun dönemde sıcak baktıklarını belirten Keçeli, sinema sektöründe de faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde yer alan Megaplex, gruba ait bulunuyor. Bu yıl 15’inci yılını kutlayan Seba İnşaat, Orhan Keçeli Şirketler Topluluğu’na bağlı. Şirket, Futbol Federasyonu’nun da yer aldığı Seba Center binasının yanı sıra İstinye’den Maslak’a, Sarıyer’den Ulus ve Bodrum’a kadar toplam 3 bin lüks konuta imza attı. 

Nihal Yuvacan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde