300 atı kesmişler! Et yerine yarış atı yedirmişler

300 atı kesmişler! Et yerine yarış atı yedirmişler

Avustralya’nın Queensland eyaletinde bir mezbahada eski yarış atlarının toplu halde kesildiği ve hayvanlara eziyet edildiği haberleri üzerine soruşturma başlatıldı.

300 atı kesmişler! Et yerine yarış atı yedirmişler
16px
24px
21.10.2019 07:29
ABONE OLgoogle

Devlet televizyonu ABC’nin haberinde 22 günde 300 eski yarış atının kesildiği ve insanların tüketmeleri için bazı Avrupa ve Asya ülkelerine satıldığı belirtildi.

Televizyon, hayvanların dövüldüğü ve kötü muamele gördüğü görüntüler yayımladı. Gizli kamerayla çekilen görüntülerde atların sopayla dövüldüğü ve tekmelendiği görülüyor.

Avustralya’da atları kesmek yasal. Ancak bazı eyaletler, atların barınakta tutulmasını şart koşuyor. Avustralya’da at yarışları çok popüler ve büyük bir yarış sektörü var.

Racing Australia yetkilileri, yarışlardan çekilen atların kaydının tutulmadığını ve akıbetlerinin bilinmediğini söylüyor.

Kurumun verilerine göre ülkede her yıl 8500 at, yarışlardan emekli ediliyor. Bu atların yüzde birinden daha azı mezbahalara gönderiliyor.   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde