30 milyonluk iş nerede? TCDD böyle soyuluyor

30 milyonluk iş nerede? TCDD böyle soyuluyor

TCDD, Gebze-Köseköy demiryolunun altyapı ihalesini 144 milyon bedellle iki şirkete verdi. İhaleyi alan şirket 190 günde bitirilmesi gereken ve parası ödenen 30 milyonluk işi, 405 gün süre uzatımına rağmen bitirmedi.

30 milyonluk iş nerede? TCDD böyle soyuluyor
16px
24px
10.06.2020 05:14
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD), "Gebze-Köseköy Demiryolu 3. ve 4. Hat Peron İnşaatı, Altyapı, Üstyapı ve Elektrifikasyon Yapım İşi" için açtığı ihale 24 Temmuz 2018 tarihinde 144 milyon bedelle Uğursal Elektrik Elektronik İnşaat Malzemeleri Kırtasiye Medikal Mobilya Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Abu Yapı Taah. İnş. A.Ş. ortak girişimine verildi. İhaleyi alan iki firmanın aynı isme ait olduğu ve bu kişinin Rizeli olduğu öğrenildi. 

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, ihaleyi alan firmaya 31 Temmuz 2019 tarihinde 8 No’lu hakediş düzenlendi. Buna istinaden yapılmayan birçok imalatın ödemesi hakedişe sokuldu. İddiaya göre o süreçte bazı kontrol mühendisleri bu hakediş raporunu imzalamak istemedi. 

Ancak üzerlerinde baskı kuruldu. Hakediş raporuna göre söz konusu işin 190 günde tamamlanması gerekiyordu. İhaleyi alan şirket 405 süre uzatımı aldı. Buna rağmen 31 Temmuz 2019 tarihinde parası alınan işlerin bir kısmına ya hiç başlanmadı ya da birkaç tanesine birkaç ay önce başlandı.

Başlanılan işler ise bitirilemedi. Bitirilmeyen işlerin bedelinin yaklaşık 30 milyon lira olduğu öğrenildi. Hakedişte imzası olan TCDD yetkilileri habere göre, sorulara yanıt vermedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde