30 Ağustos kutlamaları yasak, festival serbest

30 Ağustos kutlamaları yasak, festival serbest

Ankara Valiliği, ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve benzeri tüm toplu etkinlikleri “OHAL” gerekçesiyle yasakladı.

30 Ağustos kutlamaları yasak, festival serbest
16px
24px
03.08.2017 04:53
ABONE OLgoogle

Valiliğin “kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği” gerekçesiyle getirdiği yasak, akıllara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'ni getirdi.

Ancak festivalin iptal edilmediği belirtildi. Belediye yetkilileri, valilikten tüm izinlerin alındığını ve güvenlik önlemlerinin sağlandığını, festivalin süreceğini bildirdi.

Valiliğin yasağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını da kapsıyor. Geçtiğimiz yıl CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde Kızılay'dan Anıtkabir'e yürümüş, etkinlikte kalabalık izdiham yaratmıştı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, yasağa tepki gösterdi. Yılmaz, “Ankara Valisi bu yasak kararıyla ‘Ucube kararlar Valisi' sıfatıyla tarihe geçecek. Ankara cezaevi değil kendisi de başgardiyan değil. Ankara halkı da bu ucube kararla yönetilmeye layık değil. Gün akşama kavuşmadan bu karar derhal geri alınmalıdır” dedi.  Deniz Ayhan/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde