3 yıldır krizle boğuşan AB liderleri artık geleceğe umutlu bakıyor

3 yıldır krizle boğuşan AB liderleri artık geleceğe umutlu bakıyor

Hollande, AB zirvenin ikinci gününde basına yaptığı açıklamada, "Bu yıl çok sayıda iyi çalışmalar yaptık ve bunlar 2013 için bize güven veriyor" dedi.

3 yıldır krizle boğuşan AB liderleri artık geleceğe umutlu bakıyor
16px
24px
14.12.2012 13:20
ABONE OLgoogle

Son 3 yılda mesailerinin önemli bir bölümünü Yunanistan'da başlayıp İrlanda, Portekiz, İspanya, İtalya ve Kıbrıs Rum kesimine yayılan borç kriziyle mücadeleye ayıran AB liderleri en kötüyü geride bıraktıklarını düşünüyor.
      Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, AB zirvenin ikinci gününde basına yaptığı açıklamada, "Bu yıl çok sayıda iyi çalışmalar yaptık ve bunlar 2013 için bize güven veriyor" dedi.
      Hollande, krizde en kötü dönemi atlattıklarını belirterek 2013'te daha birleşik ve daha güçlü, kendine inanan ve sorunlarını dünyaya yansıtmayan bir AB umudunu dile getirdi.
      Alınan önlemlerle borç krizinin sebeplerini önemli ölçüde ortadan kaldırdıklarını kaydeden Hollande, 2013'te büyüme ve istihdama ağırlık vereceklerini söyledi.
      AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da "Avro Bölgesi'ndeki krizde en kötüyü geride bıraktık ama daha yapacak çok iş var" şeklinde konuştu.
      Maliye bakanlarının dün bankacılık birliğinde anlaşması ve Yunanistan'a 49,1 milyar avroluk kredi dilimini onaylamasıyla üzerlerindeki baskıdan kurtulan AB liderlerinin gelecek yıl Eylül ayında yapılması öngörülen Almanya seçimlerine dek ekonomik ve mali entegrasyonu derinleştirmeye yönelik önemli kararlara imza atmaları beklenmiyor.
 


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde