3 milyar liralık kadın!

3 milyar liralık kadın!

Krizdeki İngiltere’ye Cambridge Düşesi Catherine dopingi!

3 milyar liralık kadın!
16px
24px
11.01.2012 08:20
ABONE OLgoogle

Kadınlardan İngiliz ekonomisine Cambridge Düşesi Kate Middleton etkisi... İngiliz satış uzmanları Cambridge Düşesi'ne benzemeye çalışan İngiliz kadınlarının yılda 1 milyar sterlin (2.9 milyar TL) harcadığını açıkladı.

The Sun'ın haberine göre Kate'e benzeme hayali kuran her İngiliz kadın bu uğurda yılda ortalama 700 sterlin harcıyor. Uzmanlar Kate'in geçtiğimiz nisan ayında Prens William ile evlenmesinden sonra satışlarda patlama olduğunu belirtti. Lisa Bond adlı uzman 'Prensesimizin çekiciliği bütün ülkeyi Kate hayranı yaptı' dedi.

O kadar ki, geçtiğimiz gün 30 yaşına basan Kate'in giydiklerinin sahtelerinin satışında bile büyük artış yaşandı. Kate'in takıları, elbiseleri, mücevherleri, saç süsleri ve çorapları yok satıyor.

GENÇ KIZLAR SERVET HARCADI

Genç kızlar, önceki gün 30 yaşına giren Düşes'e benzemek için bir servet harcadı. Düşes'in yüzüğü, elbisesi ayakkabısı hatta çorabı bile yok sattı. Araştırmalara göre kadınlar Düşes gibi görünmek için yılda yılda ortalama 250 sterlin (725 TL) ödedi.

ÇORAP
Her elbisenin altına ten rengi çorap giyen Düşes sayesinde, Debenhams'ta çorap satışları yüzde 65 arttı.

SAÇ RENGİ
Düşes'in saç rengi olan çikolata kahve boyaların satışı yüzde 12 arttı.

SAÇ MODELİ
Düşes'in saçlarına sahip olmak için kuaföre giden ve ortalama 25 sterlin (72.5 TL) harcayan kadınların sayısı yüzde 18 yükseldi.

AYAKKABI
L.K Bennett'in imzasını taşıyan ten rengi topuklu ayakkabıların satışı ikiye katlandı.

YÜZÜK
Dük'ün taktığı safir nişan yüzüğü sayesinde bu tür yüzüklerin satışında yüzde 300 artış oldu. M&S bu yüzüğün taklitlerini 18 sterline (52.2 TL) sattı.

GELİNLİK
Alexander McQueen imzasını taşıyan gelinliğin taklitleri yok sattı.

ŞAPKA
Genellikle Philip Treacy veya Whiteley imzasını taşıyan şapkaları genç kızların şapkaya olan ilgisini arttırdı.

ELBİSE
2010 Kasımı'nda nişan fotoğrafı çekilirken giydiği krem rengi Reiss marka elbise, firmanın karını ikiye katlayarak 8.5 milyon sterline (24.6 milyon TL) çıkardı.

PARFÜM
Düğün günü kullandığı "White Gardenia Petals" adlı parfüm kısa sürede tükendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde