3. köprü tartışması

3. köprü tartışması

İBB Başkanı Topbaş’ın güzergâhın kesinleştiğini açıklamasına CHP’li Tekin tepki gösterdi

3. köprü tartışması
16px
24px
27.04.2010 05:57
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı’na yapılması planlanan 3. köprü güzergâhının kesinleştiğini belirterek güzergâhın önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklanacağını söyledi. Daha önce köprünün “Beykoz-Tarabya” arasına inşa edilmesini öngören planları kamuoyuna açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ise “Köprünün güzergâh planı bizim daha önce açıkladığımız plandır” sözleriyle Topbaş’ı eleştirdi.

Topbaş, dün Üsküdar’daki Eminönü iskelesinde Hasköy Vapuru’nun hizmete alınmasına ilişkin düzenlenen törende “3. köprü güzergâhı belirlendi. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakın Binali Yıldırım ile birlikte düzenleyeceğimiz basın toplantısında, bakanımız güzergâhı açıklayacak” dedi.

Topbaş’ın açıklamalarını gazetemize değerlendiren CHP İstanbul İl Başkan Tekin ise güzergâh tartışmalarıyla gündemin saptırıldığını belirterek Topbaş’a “3. köprü İstanbul’un 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na işlendi mi? Hayır işlenmedi. Yapıldığı söylenen planlar İBB’ye, ilçe belediyelerine geldi mi? Hayır gelmedi. Peki siz Sayın Topbaş, İBB olarak hangi noktadasınız? Bu planları kim yaptı? Bu kenti siz mi, Ankara mı yönetiyor” diye sordu.

Tekin’in daha önce açıkladığı güzergâh planına göre 3. köprü yolu kentin batısında Silivri Kınalı’da orman arazisi olan bölgeden başlıyor. Güzergâh Bahçeşehir üzerinden Sazlıdere havzası, Kemerburgaz, Alibeyköy havzaları ile Fatih ormanları ve Belgrad ormanlarının içinden geçerek Avrupa yakasında Tarabya Oteli’nin üzerinden Anadolu yakasına uzanıyor.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde