3. havalimanı ihalesinde sürpriz yapabiliriz

3. havalimanı ihalesinde sürpriz yapabiliriz

Turanlı, 3 Mayıs'ta yapılması planlanan 3.Havalimanı ihalesinde de sürpriz yapabileceklerini söyledi

3. havalimanı ihalesinde sürpriz yapabiliriz
16px
24px
04.02.2013 18:27
ABONE OLgoogle

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, konutta Katma Değer Vergisi (KDV) artışını olumlu karşıladı. Pahalı konut alanın yüzde 18 KDV ödemesi gerektiğini vurgulayan Emrullah Turanlı, "Lüks konut ve toplu konut karıştırılmamalı. Ben zengine ev yapıyorum. KDV'den ağlarsam haksızlık olur. Onun için TOKİ'nin KDV'den muaf olması gerek." dedi.

Skytürk360 TV'de Üç Nokta programına konuk olan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, konutta KDV uygulaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turanlı, KDV artışının doğru bir karar olarak değerlendirdi.

Metrekaresi 5-6 bin dolar olan bir yerin toplu konutlu diye KDV'den muaf olmasının doğru olmadığına işaret eden Turanlı, "Toplu konut ve lüks konut karıştırılmamalı. Dar gelirli ya da memurun daire alırken KDV ödememesi doğru. Ancak lüks daire almış imkanı olan KDV ödesin." ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)'nın Türkiye'de yanlış uygulandığını belirten Emrullah Turanlı, "Emlak gayrimenkul ortaklıkları hiçbir zaman konut üretip satamaz. Birimiz vergiden muaf birimiz değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok." yorumunu yaptı.

"3. HAVALİMANI İHALESİNDE SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı ihalesini alarak ülkeye 350 milyon Euro yatırım yapan Turanlı, 3 Mayıs'ta yapılması planlanan 3.Havalimanı ihalesinde de sürpriz yapabileceklerini dile getirdi.

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, iflas ettiği haberlerinin maksatlı çıkarıldığından yakınırken şunları kaydetti:

"Biz ortadan çekilmedik. Faaliyetlerime başladığımdan beri geçen 35 sene içinde birgün bile karşılıksız çekimiz olmadı. Birgün eksi bakiyeye gelmedik. Bunların hepsi yalan. Yalanlara zaman ayırmakla uğraşamam. İşimiz çok fazla. Elimizde 7-8 milyar dolarlık iş var. Basının önüne çıkıp projenizi anlatacaksınız. Yaptığınız işi anlatacaksınız. Yoksa benim bir magazin hayatım yok. ya işimi anlatacağım ya da işime bakacağım."

Çağlayan Adliyesi'ne yakın bölgede Bulgar Vakfı arazisini kat karşılığı aldıklarını aktaran Turanlı, burada yeni bir projeyi hayata geçireceklerini bildirdi.

İnşaata başlamak için hazır olduklarını ancak vakfın devletten alacağı onayı beklediklerini duyuran Turanlı, "Arazide Şişli Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve bir üniversitenin işgali var. O meşru işgaller temizlenecek evvela." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde