3 çocuğu olana hayat bedava, 8'e devlet madalyası

3 çocuğu olana hayat bedava, 8'e devlet madalyası

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk önerisini Türkmenistan Devlet Başkanı geliştirdi.

3 çocuğu olana hayat bedava, 8'e devlet madalyası
16px
24px
20.06.2012 09:18
ABONE OLgoogle

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk önerisini Türkmenistan Devlet Başkanı geliştirdi. 6 milyonluk nüfusun artırılmaya çalışıldığı ülkede 3 çocuğu olana hayat bedava, üzerine 5 ekleyenin ödülü ise devlet madalyası

Nüfus savaşları kızışıyor... Ülkenin 6 milyona yaklaşan nüfusunun artırılması için çabalayan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 'teşvik' sistemini geliştirdi. Çıkarılan yeni bir kararnameyle 8 ve daha fazla sayıda çocuk dünyaya getiren kadınlar Devlet Üstün Şeref Madalyasıyla ödüllendirilecek.

 UÇAK, ELEKTRİK, SU BEDAVA

 488 bin kilometrekare yüzölçüme sahip Türkmenistan'da, 8'i bulan anneye madalyanın yanında yüksek miktarlarda özel ikramiye de veriliyor. Ancak 'kıyak' bununla da bitmiyor. 8 ve üzerinde doğum yapan anneler akaryakıt, doğalgaz, elektrik, su gibi giderleri ödemiyor. Uçak dahil her türlü toplu ulaşım aracından, bütün kamu hizmetlerinden ücretsiz, sınırsız ve kotasız yararlanıyor.

 '3'leyene ev araba hediye

 Türkmenİstan'da 8 çocuklu kadar olmasa da 3 çocuklu anneler için de büyük avantajlar var. Örneğin çocuk sayısı 3 olan aileye, Başkent Aşkabat'ta lüks bir daire ve otomobil veriliyor. Ayrıca bütün aile fertleri kamu hizmetlerinin pek çoğundan ücretsiz olarak yararlandırılıyor.

 Akca Bacı'nın maşallahı var

 TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 'Akca Bacı' diye hitap ettiği Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva da 11 çocuk annesi...
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde