3 bine yakın arabası olan ünlü müteahhit kim?

3 bine yakın arabası olan ünlü müteahhit kim?

Ünlü iş adamı, genç sanatçıların eserlerini ücretsiz olarak sergileyebilecekleri 1.500 metrekarelik bir alan oluşturacakmış.

3 bine yakın arabası olan ünlü müteahhit kim?
16px
24px
02.03.2017 16:19
ABONE OLgoogle

Bilindiği gibi İstanbul’un merkezinde, Levent Büyükdere Caddesi’nin en değerli arazisi üzerinde, modern mimari ve yüksek teknolojik donanımla hayata geçirilen Ferko Signature’ın inşaatı tamamlandı. Projenin dış giydirmesi hızla ilerliyor.

Londra’da Wembley Stadyumu, 30 St. Mary Axe Gherkin Kulesi, New York’ta Hearst Kulesi, Hong Kong ve Beijing Uluslararası Havalimanı gibi projelere imza atarak dünya çapında ün kazanan mimar Lord Norman Foster’ın imzasını taşıyan projenin çok yakında iş dünyasının profesyonelleri ile buluşması bekleniyor.

Arkadaşımız İdil Taraklı’nın öğrendiğine göre, Ferko İnşaat’ın projesinin içine bir de müze açılacakmış.

Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Fehmi Meriçten koleksiyonerliği ile tanınır. Ağırlığını resimlerin oluşturduğu Ferko Sanat Koleksiyonu’nda Ömer Uluç, Nejat Melih Devrim, Erol Akyavaş, Fahrelnisa Zeid, Mehmet Güleryüz, Burhan Doğançay, Ramazan Bayrakoğlu ve Tony Cragg gibi yerli ve yabancı birçok değerli sanatçının başyapıtlarının yanı sıra yine birçok yetenekli genç sanatçının eserleri yer alıyor.

Meriçten Ailesi, Ferko Signature projesinin içinde koleksiyonlarındaki eserleri toplumla buluşturacakları ve genç sanatçıların eserlerini ücretsiz olarak sergileyebilecekleri 1.500 metrekarelik bir alan oluşturacakmış.

Ferko Signature’da açılacak müzede ayrıca Ferit Fehmi Meriçten’e ait, el yapımı 3 bine yakın araba ve 200-250 adet buharlı tren-vagon ile Gökçe Meriçten’e ait el yapımı 400 adet maket ev koleksiyonuna da yer verilecekmiş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde