3. Havalimanında yolculardan 20 euro hizmet ücreti alınacak

3. Havalimanında yolculardan 20 euro hizmet ücreti alınacak

Havalimanının işletmesini yüklenen İGA, havayolları şirketlerine bir yazı gönderdi. Yazıda, 3. Havalimanından yurt dışına gidecek yolculardan 20 euro hizmet ücreti alınacağı belirtildi.

3. Havalimanında yolculardan 20 euro hizmet ücreti alınacak
16px
24px
26.05.2018 17:16
ABONE OLgoogle

29 Ekim 2018’de İstanbul’da 3. Havalimanı’nın açılması bekleniyor.

Henüz ismi belli olmayan havalimanı açıldıktan sonra, Atatürk Havalimanı’nın boşaltılacağı, tüm uçuşların da yeni havalimanından yapılacağı duyuruldu.

HER YOLCUDAN 20 EURO HİZMET ÜCRETİ

Havalimanının işletmesini yüklenen İGA, havayolları şirketlerine bir yazı gönderdi. Yazıda, 3. Havalimanından yurt dışına gidecek yolculardan 20 euro hizmet ücreti alınacağı belirtildi. 5,5 milyar Euroya ulaştı... 3. Havalimanı inşaatını tamamlamak için 1 milyar Euro ek kredi

Yani yolcular uçağa binmeden önce, sadece bu havalimanını kullanacakları için 20 euro para ödemek zorunda kalacaklar.

İGA’nın havayolları şirketlerine yolladığı yazıda şu ifadeler yer aldı:

“29.10.2018 tarihinde açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'ızdan yurt dışına gidecek yolcularda, İstanbul Yeni Havalimanı İhale Şartnamesi gereği beher yolcu başına 20.00 euro yolcu hizmet ücreti alınacaktır.

Dier (iç hat, dış/iç, transit/transfer) yolcu hizmet ücretleri halen Atatürk Havalimanı'nda uygulanan ücretlerle aynı olacaktır.”

İŞTE BELGESİ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi "Bilet fiyatları düşecek" demişti

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, 3. havalimanının açılmasıyla rekabetin artacağını ve bilet fiyatlarının düşeceğini açıklamıştı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Uçak biletlerinin fiyatını belirleyen rekabettir. Bir de sizin belirleyebileceğiniz bir rakam vardır. Petrol fiyatları ve dolar kurunda yükseliş fiyatları etkiledi. Yeni havalimanı rekabeti arttıracak bu da bilet fiyatlara yansıyacak. Fiyatların bir nebze de olsa düşürecektir" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde