3. Havalimanı işçilerinden eylem! 3 aydır maaş alamıyoruz

3. Havalimanı işçilerinden eylem! 3 aydır maaş alamıyoruz

3. havalimanı işçileri, 3 aydır ücretlerini alamadıkları için eylem başlattı.

3. Havalimanı işçilerinden eylem! 3 aydır maaş alamıyoruz
16px
24px
31.01.2019 10:15
ABONE OLgoogle

29 Ekim'de resmi açılışı yapan ama hala uçuşların yapılmadığı 3.Havalimanı'nın işçileri, 3 aydır maaşlarını alamadığı gerekçesiyle eylem başlattı.

Kalyon İnşaat'a bağlı taşeron bir firmada çalışan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıkları için eyleme geçti. Taşeron firmanın 3 aydır ücretlerini ödemediğini aktaran işçiler, alacakları ödenmeden hiçbir yere gitmeyeceklerini söyledi.   3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı! Yönetim binasının camları kırıldı

İleri Haber’de yer alan habere göre ödemelerin Kalyon İnşaat tarafından yapılacağını aktaran işçiler, şantiyede bekleyişe geçtiklerini aktardı. Öte yandan Kalyon İnşaat'ın ödemeleri bugün yapacağı da gelen bilgiler arasında.   Bu talep 3. havalimanının patronlarını sanık koltuğuna oturtur

'KÖLE DEĞİLİZ' EYLEMLERİ

Erdoğan'ın açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk getirerek şova çevirdiği 3. havalimanı, “doğa katliamı” ve “işçi mezarlığı” olarak anılıyor.

İşçiler daha önce de 'Köle Değiliz' eylemleriyle ülke gündemine oturmuştu. İnsanlık dışı koşullarda çalışan işçilerin başlattığı eylemlerde 600'den fazla işçi gözaltına alınmış, 31 işçi tutuklanmıştı. İşçiler 3 aylık tutukluluğun ardından Aralık ayında görülen davada tahliye edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde