3.7 milyon TL kazananan beleşçi bankacı yandı

3.7 milyon TL kazananan beleşçi bankacı yandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da çalışan bir bankacı, trenle kent merkezindeki işine gidip gelirken tam bilet almadığı için meslekten men edildi.

3.7 milyon TL kazananan beleşçi bankacı yandı
16px
24px
16.12.2014 14:01
ABONE OLgoogle
Uluslararası yatırım kuruluşu BlackRock'ta yönetici olarak çalışan Jonathan Paul Burrows geçen yıl Londra kent merkezindeki Cannon Street istasyonunda görevliler tarafından yakalanmıştı.

Burrows, Londra dışındaki Sussex bölgesinde bulunan Stonegate tren istasyonundan 21,50 sterlinlik (Yaklaşık 80 TL) bileti almadan yolculuk yaptığını kabul etti.

Stonegate bunun yerine sistemdeki bir boşluktan yararlanarak sadece 7,20 sterlin (Yaklaşık 27 TL) ödüyordu.

Burrows'un yıllardır tam bilet almayarak ödemekten kaçındığı paranın toplamda 42 bin 550 sterlini (Yaklaşık 157 bin TL) bulduğu belirtiliyor.

İngiltere'deki Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) yılda 1 milyon sterlin (3.7 milyon TL) kazandığı belirtilen Burrows gibi birinin, finans sektöründe kıdemli bir konumda çalıştığı için topluma rol modeli olması gerektiğini belirtti.

FCA "dürüst davranmadığı için" Burrows'u hayat boyu finans sektöründe çalışmaktan men ettiğini duyurdu.

Burrows daha önce de 42 bin 250 sterlin ile 450 sterlinlik (Yaklaşık 1665 TL) yasal harcamaları tren şirketine ödemişti.

FCA'in kararı üzerine Burrows yeniden özür diledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde