2B hangi patronları köşe yaptı?

2B hangi patronları köşe yaptı?

2B tasarısının yasalaşması birçok kişiyi sevindirdi.

2B hangi patronları köşe yaptı?
16px
24px
20.04.2012 08:32
ABONE OLgoogle

2B tasarısının yasalaşması birçok kişiyi sevindirdi. İstanbul'da eski başbakanlardan Tansu Çiller, sanatçı İsmail Türüt, işadamı Hüsnü Özyeğin'in de bulunduğu pek çok ünlü ismin arazisi var

Orman vasfını yitirmiş 2B arazileriyle ilgili yasa tasarısı Meclis'ten geçti. Bu tanıma uyan arazilerin en çok bulunduğu şehir olan İstanbul'da 66 bin 893 adet parsel tespit edildi ve 103 bin dönüm bu özellikte arazi kayda alındı.

Tasarının Meclis'ten geçmesi imar çalışmaları için kanunun çıkmasını bekleyen kesimlerde büyük sevinç yarattı.

Tapu kaydı ve imar çalışmaları için kanunun çıkmasını bekleyen isimler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı işadamları, magazin dünyasından ünlüler yer alıyor. İstanbul'da 2B araziye sahip isimler eski başbakanlardan Tansu Çiller'in Sarıyer'de, işadamı Hüsnü Özyeğin ve Ali Ağaoğlu'nun Çekmeköy'de bu tanıma uyan gayrimenkullari bulunuyor.

Ayrıca Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk, Ali Aytemiz, aktör Tarık Akan, oyuncu Halit Ergenç, oyuncu Gürkan Uygun, sanatçı İsmail Türüt, Murat Göğebakan bulunuyor.

Çukurova Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in Çekmeköy'de, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Yataş'ın da Beykoz'daki arazileri bu kapsamda yer alıyor.

Ayrıca MNG Holding'in Tuzla'daki 2B arazisi ile ilgili davası devam ediyor. 

Hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak. Peşinat alınmadan yapılan taksitli satışlarda satış bedelinin yüzde 10'u, yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde, kalanı ise belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yılda 6 eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek.

Peşin ödemelerde yüzde 20, bedelin yarısının peşin ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacak.

İstanbul'da 2B düzenlemesini bekleyenler arasında iş, sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler de bulunuyor. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in Sarıyer'de, işadamları Hüsnü Özyeğin, Ali Ağaoğlu ve Mehmet Emin Karamehmet'in Çekmeköy'de bu tanıma uygun gayrimenkulü bulunuyor. Oyuncular Tarık Akan, Halit Ergenç, Gürkan Uygun, şarkıcılar İsmail Türüt ve Murat Göğebakan'ın Beykoz'da gayrimenkulü var. 
 
BAŞVURU 3 AY İÇİNDE
 
2B alanlarında bulunan taşınmazlar için, taşınmazların 31 Aralık 2011'den önce kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişiler, bu taşınmazları almak için 3 ay içerisinde idareye başvurabilecek. Bu kişiler, verilen sürede başvurularını yaparak, taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde