2B'de büyük gün pazartesi

2B'de büyük gün pazartesi

2B başvuruları pazartesi günü başlıyor...

2B'de büyük gün pazartesi
16px
24px
05.05.2012 12:54
ABONE OLgoogle

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, ''En çok 2B arazisi bulunan iller arasındaki Antalya'da 82 bin vatandaş tespit edildi'' dedi.
 
Mat, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satış alma başvurularının 7 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını bildirdi.
 
Başvuruların belirlenen sırayla mahalle ve köyler kapsamında gerçekleştirileceğini anlatan Mat, vatandaşlara belirtilen süre içinde başvuruda bulunmaları gerektiği uyarısında bulundu.
 
En çok 2B arazisi bulunan iller arasındaki Antalya'da 82 bin vatandaş tespit edildiğini kaydeden Hidayet Mat, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
 
''Vatandaşımızın kullanmış oldukları 2B arazisi üzerindeki haklarının devam etmesi için mutlaka başvuru yapmaları gerekiyor, aksi halde kullanıcısı oldukları araziyi doğrudan satın alma hakkını kaybedecekler. Ecrimisil ve tahliye işlem ve davalarına muhatap kalacaklar. Kullanılan arazide bulunan ev 19 Temmuz 2003 tarihinden sonra yapılmışsa kullanıcıların arazi ve ev üzerinde hiç bir hakkı kalmayacak, bu araziler Hazine tarafından ihale ile satışa çıkarılacaktır.''
 
Kullanılan arazi üzerindeki evin 19 Temmuz 2003 tarihinden önce yapılmış olması halinde evin bedelinin taraflara ödenerek, kullanılan arazinin Hazine tarafından ihaleyle satılacağını vurgulayan Mat, başvuru yapılmaması halinde hak sahiplerinin itiraz ettikleri konularla ilgili yapılan inceleme ve değerlendirmelerin sonuçlarından faydalanamayacağını bildirdi.
 
Hak sahiplerinin başvuruda bulunup, satın almamaları durumunda da haklarının korunacağını ifade eden Mat, ''Satın almayacak olsanız dahi satın almama kararına kadar idarece yapılan inceleme ve değerlendirmelerin sonuçlarından faydalanabileceksiniz. Başvuru yapmanız kendi menfaatinizedir'' dedi.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde