28 işçinin cesedine ulaşıldı

28 işçinin cesedine ulaşıldı

Grizu patlamasında yerin 540 metre altında mahsur kalan 30 madenciden 28'inin cesedine ulaşıldı.

28 işçinin cesedine ulaşıldı
16px
24px
20.05.2010 05:37
ABONE OLgoogle

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı kömür ocağında pazartesi günü 13.28’de meydana gelen grizu patlamasında yerin 540 metre altında mahsur kalan 30 madenciden 28'inin cesedine ulaşıldı.

4 gündür umutlu bir bekleyiş sürüyordu. Ancak acı haber bu sabah geldi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, 28 işçinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Yıldız, ''Ekipler bu sabah saat 07.00 sıralarında göçüğün olduğu yere ulaştı. 28 işçinin cesedine ulaşıldı'' dedi.

Yetkililer, dün kurtarma ekipleriyle göçükte bulunan 30 madenci arasında 100-150 metrelik mesafe kaldığını, ancak önlerine çıkan 20 metrelik büyük kaya bloğun ancak 4 günde aşılabileceğini açıklamışlardı. Ekipler dün gece riskli olmasına rağmen Karadon mevkiinden göçüğe girdi ve madencilerin cesetlerine ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Yapılan çalışmalarda 28 işçimizin cesedine ulaşıldı'' dedi.Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocakta mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, bir kısmının bittiğini belirterek şöyle konuştu:

''Ocak içerisindeki havuz mevkisinde 19 işçinin, 2. ayak dediğimiz bölgede de 9 işçimizin cesedine
ulaştık. Çalışmalara devam ediyoruz. Karadon'daki asansörün kısmen tamir edilmesiyle arkadaşlarımız oradan indiler ve cesetlere ulaştılar. Arkadaşlarımız büyük risk alarak burada çalışma yaptılar. Ama biz 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında bulunacağız. Basın mensupları arkadaşlarımdan ricam Karadon'a gitmemeleri. Biz bütün bilgileri buradan aktaracağız. Cesetler, Karadon bölgesinden çıkarılacak. Başımız sağ olsun. Kalan 2 arkadaşımıza ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Ömer Dinçer de ''Çok üzgünüz, işçilerimizin ailelerine ve Türkiye'ye 'başımız sağ olsun' diyoruz. Diğer arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde