28 Bin üyesi için 'Duygusal' icra

28 Bin üyesi için 'Duygusal' icra

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, aidatlarını ödemeyerek askıya alınan yaklaşık 28 bin ATO üyesine icra takibi başlattıklarını açıkladı

28 Bin üyesi için 'Duygusal' icra
16px
24px
31.07.2015 12:54
ABONE OLgoogle
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, aidatlarını ödemeyerek askıya alınan yaklaşık 28 bin ATO üyesine icra takibi başlatılmasına ilişkin, aidat borçlarının kamu alacağı olduğunu, kendilerini ilgili mevzuatın icra yöntemine mecbur kıldığını ve üzülerek bu kararı aldıklarını bildirdi.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ATO'nun 2010 yılından bu yana odaya aidat borcu bulunan ve bu borcundan dolayı üyeliği askıya alınan, daha önce üç kez tebligat yoluyla uyarılan, oda web sayfasında ve gazete ilanlarına rağmen borcunu ödemeyen yaklaşık 28 bin üyeye icra takibi başlattığını belirtti. Prosedürün yasal mevzuatın zorunlu kıldığı için işletildiğine dikkati çeken Bezci, "Aidat borcu olan üyelere mecburen icra takibi başlatılmıştır" ifadesini kullandı.

'BU KARARI ALIRKEN ÇOK ZORLANDIK'

Bezci, ilgili mevzuatın tahsil edilemeyen aidat borçlarından yönetim kurulunu sorumlu tuttuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Yönetim Kurulu toplantımızda konuyu uzun uzun tartıştık. Oda olarak üyelerimize bırakın icra takibi göndermeyi herhangi bir yük bindirmek istemedik, istemeyiz de. Fakat aidat borçları kamu alacağıdır. Kamu alacağının tahsilinden de yönetim kurulu şahsen ve müteselsilen sorumludur. İlgili mevzuat icra yöntemine bizi mecbur kıldı. Üzülerek bu kararı aldık. Bizde bu durumdan mutlu değiliz. Bu kararı alırken çok zorlandık. Ancak hukukçularımızın uyarıları bizi bu kararı almak zorunda bıraktı. Üyelerimiz bize 'borcumuz icra masrafından daha küçük neden icra gönderdiniz' diye tepki gösteriyor. Borç icra masrafından küçük olsa bile bu bir yasal mecburiyet. Biz sadece kanunun bize verdiği sorumluluklar çerçevesinde görevimizi yapıyoruz."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde