271 milyon dolarlık sahte dolar çetesinin lideri nerede yakalandı?

271 milyon dolarlık sahte dolar çetesinin lideri nerede yakalandı?

İstanbul’da Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir matbaaya düzenledkleri operasyonda 271 milyon 150 bin dolar sahte para ele geçirmişti.

271 milyon dolarlık sahte dolar çetesinin lideri nerede yakalandı?
16px
24px
31.10.2019 11:54
ABONE OLgoogle

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tarihin en büyük sahte dolar operasyonu düzenlenmiş, operasyonda 271 milyon sahte dolar ele geçirilmişti. Çetenin lideri Ali Atali ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Şüpheli Atali, Edirne Kapıkule’den Bulgaristan’a bir aracın bagajında geçmek isterken yakalandı.

İstanbul Esenyurt'ta önceki aylarda İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir matbaaya düzenlenen operasyonda, Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürülmek üzere basılmış 100'lük banknotlar halinde sahte 271 milyon 150 bin Amerikan doları ele geçirilmişti.

Operasyonda birisi ihraç edilmiş eski komiser toplam 5 kişi gözaltına alınmıştı. Türkiye'nin en büyük sahte dolar operasyonunda ele geçirilen sahte dolarların, gerçeklerine bir hayli benzemesi dikkat çekmişti.

TAM KAÇACAKTI, BAGAJDA YAKALANDI

Çetenin lideri olduğu öğrenilen ve operasyonda ele geçirilemeyen Ali Atali ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Çeteyi bir araya getiren ve organize ettiği belirlenen Ali Atali, Edirne Kapıkule'den Bulgaristan'a bir aracın bagajında kaçmak isterken yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan şüpheli Atali, gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Bilindiği gibi sahte parayı basanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Sabri Ali Savaşman'ın da olduğu ortaya çıkmış, bu durum çok konuşulmuştu.  

Nazif Karaman/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde