27 yıllık başkanlık koltuğunu kaybetti

27 yıllık başkanlık koltuğunu kaybetti

Hakkında 15 dava açılan Tekstilkent'in Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu 27 yıllık koltuğunu son seçimde kaybetti.

27 yıllık başkanlık koltuğunu kaybetti
16px
24px
28.05.2013 08:46
ABONE OLgoogle

Hakkında 15 dava açılan Tekstilkent'in Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu 27 yıllık koltuğunu son seçimde kaybetti. Yeni başkanı Nuri Karaduman oldu. Eski yönetim üç yıllık hesap cetvellerinde 10 milyon TL'ye yakın kayıp olduğu gerekçesiyle mali açıdan ibra edilmedi.


İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin (Tekstilkent) kurucusu ve 27 yıllık Yönetim Kurulu Başkanı olan Atalay Şahinoğlu, 25 Mayıs'ta düzenlenen mali genel kurulda mali açıdan ibra edilmedi. Ardından seçim kararı alınınca tekrar aday olmayan Şahinoğlu'nun yerine Tekstilkent'in yeni başkanlığına seçilen isim Nuri Karaduman oldu. Şahinoğlu'nun mali açıdan ibra edilmemesinin sebebi ise 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ait hesaplarda olması gereken paranın 10 Milyon TL civarında eksik olması.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Devir teslim öncesi yapılan toplantıda her şeyi hukuk çerçevesinde yaptıklarına söyleyen Şahinoğlu 'Mali açıdan benim yönetimimi ibra etmeyenlere hakkımı helal etmiyorum. Bizi yine mahkemelerle uğraştıracaksınız. Bunlara gerek yok' şeklinde konuştu.

YOLSUZLUK HESAPLARA YANSIDI

Seçimi kazanan Tekstilkent Gelişim Platformu adayı Nuri Karaduman, kooperatif üyelerine gönderilen hesap cetvellerinde 2010, 2011, 2012 yılları arasında 28 Milyon TL gelir elde edildiğini gider kalemlerinden sonra ise 11 Milyon TL civarında bir para kalması gerekirken 1 Milyon TL'den daha az bir para kaldığını ifade etti. Karaduman '2005'ten bu yana hesaplarda uçuk kayıplar var. Ancak kurulu olan yapı seçimlerde manevralar yapmamızı engelliyordu. Buna rağmen mali açıdan ibra etmedik. Yönetim ve denetim açısından da ibra etmeyecektik ancak Atalay Şahinoğlu rica etti biz de seçimin salahiyeti için ibra ettik' şeklinde konuştu.

DEVİR TESLİM TARTIŞMASI

Mevcut yönetimin genel kurulda çoğunluğu yitirmesiyle seçimi engellemeye yönelik çalışmalar da yaptığını ifade eden Nuri Karaduman, 'Birçok sefer bu yönetim çoğunluk sağlamadan seçim yaptı ve hep mahkemelerden döndü. Şimdi dahi 15 civarında mahkemeleri devam ediyor. Bize de devir teslim yapmamak için uğraştılar. Şimdi de 13.30'dan önce ticaret sicil kaydına işletemiyoruz. 13.30'dan sonraya kaldı geciktirdikleri için' ifadelerini kullandı.

TEKSTİLKENT HAYALET ŞEHİR

1993'te temelleri atılan kooperatifte 4 bin 200 işyeri ve 3 bin 200 üye bulunuyor ancak doluluk oranı şuan sadece yüzde 15. Bin kişinin çalıştığı kooperatifte işyerlerinin çoğu depo olarak kullanılıyor. Özellikle Sultanhamam tekstilcisini buraya çekmek için çalışmalar yürütülecek ve bu doğrultuda Tekstilkent'in duvarları yıkılarak yola cephe işyerleri oluşturulacak. Halkı Tekstilkent'e çekmeye yönelik adımlar da atacak olan yeni yönetim Laleli, Osmanbey ve Merter gibi tekstilcilerin yoğun olduğu bölgelerin esnaflarını çekerek Tekstilkent'i etkin kullanmayı hedefliyor.

ÜYE SİLDİ

Atalay Şahinoğlu ve yönetimi, Tekstilkent ikiz kulelerin 23 katının ince işçiliği karşılında 65 katının Garanti Koza inşaata verilmesiyle ilgili de dava açılmış ancak berat etmişti. Şahinoğlu'nun genel öncesi istifasını isteyen 100 kişilik muhalif gruptan 55'inin kooperatif üyeliğini iptal etmesi dikkat çekmişti.

Behlül Çetinkaya/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde