27 milyon liraya yapılan yat limanına yatlar giremiyor

27 milyon liraya yapılan yat limanına yatlar giremiyor

Samsun’un Atakum'da eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yaptırılan yat limanı, mühendislik hatası nedeniyle yatlara hizmet veremiyor

27 milyon liraya yapılan yat limanına yatlar giremiyor
16px
24px
29.09.2020 06:21
ABONE OLgoogle

Samsun’un Atakum ilçesine AKP’li Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde 27 milyon TL harcanarak yapılan yat limanının zemini mühendislik hatası sonucu kumla doldu.

205 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen ve 900 metre uzunluğunda mendireğe sahip liman içi kum dolunca işlevini kaybetti. Yatlar giremeyince liman balıkçı teknelerine kaldı. Bu kez de Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulmasına karar verilerek daha açığa yeni bir yat limanı yapılması gündeme geldi.

YANLIŞ EĞER TEKRARLANIRSA BUNDA KASIT VAR DEMEKTİR

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, liman inşa edilirken bilim insanlarının yaptığı uyarıların ve ilgili meslek kuruluşlarının itirazlarının dikkate alınmadığını, doğa dinamiklerinin göz ardı edildiğini, büyük mühendislik hataları yapıldığını ve bu nedenle de limanın amaca hizmet edemez hale geldiğini ifade etti.

Eski limandan daha açığa planlanan yeni liman için 15 milyon TL harcanacak.

Hancıoğlu, “Şimdi yine aynı yaklaşımla limana dolgu yapılması planlanıyor. Yanlış, bir defa yapıldığında, hata olarak kabul edilebilir. Ancak tekrarlanırsa bunun adı kasıttır. Yapılan her yanlışın bedelini, yıkımın faturasını vatandaşımız ödüyor” dedi.

BU YANLIŞI YAPAN HESAP VERMELİ

Samsun Mimarlar Odası Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu “Yat Limanı'nın yanlış projelendirildiği zaman içinde ortaya çıktı, kadük kaldı. Halkın milyonları boşa gitti. Bunun suçlusunu ne yapacağız? Bunun sorumlusu var. Bu yanlışı yapanlardan hesap sorulmalı” dedi.

İsmail Akduman/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde