27 Milyon kişi daha işsiz kaldı

27 Milyon kişi daha işsiz kaldı

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 2009 yılında 27 milyon kişinin daha işsiz kaldığını bildirdi.

27 Milyon kişi daha işsiz kaldı
16px
24px
27.01.2010 10:15
ABONE OLgoogle

Dünya Ekonomik Forumu'nun açılış gününde yayımlanan raporda, Kuzey Amerika, Japonya ve Batı Avrupa'da 12 milyon kişinin daha işini kaybettiği, ancak geçen yıl Asya, Afrika ve Ortadoğu'da işsizlik oranlarının durağan bir seyir izlediği ifade edildi.

ILO, dünya genelinde istihdamı artırabilmek için ''küresel istihdam paktı''na ihtiyaç olduğuna işaret etti. 

ILO Başkanı Juan Somavia, işsizlikten kaçınmanın bugün politik olarak öncelik olduğunu belirterek, bankaların kurtarılmasında yaşanan politik kararlılığın şu anda istihdamın kurtarılması ve yaratılması ile insanların geçimlerini sağlayabilmeleri için gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Cenevre merkezli örgütün 82 sayfalık raporunda, bu yıl da işsizliğin yüksek seyretmesinin beklendiği, gelişmiş ülkelerde 3 milyon kişinin daha ya işin kaybedeceği ya da istihdam piyasasına girse bile iş bulamayacağı kaydedildi.
İşsizlik oranında sadece işten çıkarmalar nedeniyle artış yaşanmıyor. ILO, son 2 yıl içinde genç işsiz oranının 10 milyonu aştığını bildirdi.

ILO, hükümetlerden, istihdam yaratılması ve daha iyi işsizlik maaşı talep ediyor.
Kuruluş, geçen yıl küresel işsizlik oranının yüzde 6,6 olduğunu, ancak 600 milyon kişi ve ailelerinin günlük 1,25 doların altında bir parayla geçimini sağladığını ve sorunun görünenden daha derin olduğuna işaret ediyor. Bir diğer 200 milyon ise yoksulluk sınırının biraz üzerinde yaşıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde