26 BDDK murakıbına FETÖ tutuklaması

26 BDDK murakıbına FETÖ tutuklaması

Bazı önemli işadamları ile vakıflara ait banka hesapları 5270 kez izinsiz şekilde sorgulayan 26 BDDK murakıbı tutuklanarak cezaevine atıldı.

26 BDDK murakıbına FETÖ tutuklaması
16px
24px
24.08.2016 08:43
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki kişiler ile bazı önemli işadamı ile vakıflara ait banka hesapları 5270 kez izinsiz şekilde sorgulayan 26 BDDK murakıbı tutuklanarak cezaevine atıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü başarılı operasyonla gözaltına alınan 27 BDDK murakıbı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

3 AYRI SUÇ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 31 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) görevlisinden 27'si, emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Soruşturma savcılığı, 27 BDDK murakıbının tamamını 'silahlı terör örgütü üyeliği'nin da aralarında bulunduğu 3 ayrı suçtan tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti.

26 TUTUKLAMA

Şüpheliler İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulandı. Hakim Mustafa Çakar 26 şüphelinin FETÖ üyeliğinden tutuklanmasına bir bayan şüphelinin ise adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmetti.

FİRARİ İKİ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 31 şüpheliden 2'sinin başka suçtan tutuklu, diğer 2'sinin ise firari olduğu öğrenildi.

5270 YASADIŞI SORGU

Şüphelilerin takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresindeki kişilerin şahsi ve şirket hesaplarını 2013-2014 yılları arasında usulsüz bir şekilde 5270 kez yasadışı şekilde sorguladıkları 17 ayrı banka üzerinden incelemeye aldıkları belitlenmişti. BDDK raporu ile olayın savcılığa bildirilmesi ile ilgili operasyon başlatılmıştı.
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde